1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

TopGear.ro Recomandari Despre materialele metalice zincate

Despre materialele metalice zincate

de TopGear

Pe cat de bune sunt materialele metalice in constructii si in alte scopuri, in timp, si acestea sunt supuse la numerosi factori de risc care ii pot afecta si trebuie astfel luate masuri care sa ne ajute sa protejam o anuimta suprafata cat mai bine. Putem face asta prin tratarea sa, vopsite sau alte metode, care sa asigure o rezistenta si mai mare acolo unde este nevoie.

Daca este utilizat de exemplu in structuri de rezistenta, unde va fi acoperit complet cu alte materiale, precum beton, metalu, fier sau inox, poate fi utilizat si in varianta simpla, netratat sau vopsit. Acelasi lucru il putem spune si despre obiectele si constructiile care se afla in spatii interioare si ferite de umiditate, principalul factor care poate afecta metalele. Insa, daca este vorba despre obiecte si constructii exterioare, acestea au nevoie de un anumit grad de protectie.

In timp, prin expunerea la umiditate precum si la alte conditii meteorologice si nu numai, metalele pot oxida sau rugini si astfel, isi pierd din proprietati si necesita remediere sau chiar inlocuire iar asta va necesita timp si o investitie destul de mare. Cu toate acestea, prin protejarea eficienta a suprafetei, durata de viata poate fi crescuta si prelungita pentru mult timp. Iar pe langa asta, cele mai bune rezultate, acolo unde este posibil, sunt oferite de teava zincata. Este vorba despre materiale metalice peste care este suflat un compus pe baza de zinc care sa ii ofere rezistenta la oxidare si ruginire si care, ca si alte metode de protectie, este foarte eficient si dureaza in timp pentru multi ani. 

Ca orice alte tipuri de tevi, acestea pot fi rotunde, patrate, drepunghiulare dar se gasesc si in alte forme geometrice si desigur, cu grosimi diferite, care le  fac potrivite pentru anumite sarcini, in numeroase industrii dar si utilizari casnice, pentru ca metalul este destul de usor de utilizat si adaptat daca avem la indemana echipamentele necesare, chiar si acasa. Cu ajutorul unui aoarat de sudura bun, un flex si un polizor putem realiza structuri diverse, rezistente si practice. Un bun exemplu poate fi adus de balustrade, atat pentru scari cat si pentru balcoane. Pot fi realizte atat din inox cat si din  tevi zincate, care datorita culorii si stralucirii medii pe care o au nu mai necesita neaparat vopsire decat data am dori sa arate la fel ca tot spatiul in care le utilizam. 

Cele mai citite articole

Prin utilizarea de echipamente bune poate fi obtinuta o structura rezistenta si este nevoie de asa ceva, pentru a oferi mai ales siguranta in utilizare, intr-o locuinta si oricare alt spatiu in care se poate instala o balustrada. Acestea pot fi create asadar de oricine cu ceva experienta, chiar si acasa. Cunoscand tehnicile necesare, tevile metalice pot fi adaptate asa cum trebuie, nu doar drept ci si curbat, pana la unghiurile la care se permite sau indoite in diverse unghiuri si forme. Este posibil atat cu cele rotunde cat si cu cele de alta forma. 

Un factor de risc am putea spune, este ca suflarea cu zinc se face de regula doar la exterior, ceea ce  inseamna ca in ceea ce priveste interiorul, acesta trebuie protejat corespunzator, asadar, pot fi sudate capace metalice care sa acopere capetele lasate libere, sa nu patrunda apa sau alte materiale. Daca se va tine mereu cont de acest aspect, orice am realiza utilizand acest tip de materiale va obtine rezistenta necesara.

Stratul de zinc aplicat pe o teava este foarte rezistent, atat la factorii mai sus mentionati, precum umididate sau caldura excesiva cat si la actiuni mecanice ce pot fi realizate de om, precum lovituri accientale, unde de exemplu vopseaua aplicata necorespunsator s-ar putea despinde de pe suprafata, asemen smaltului de pe vasele de gatit. Nu este cazul aici totusi, materialul de protectie avand o aderenta foarte puternica la suprafata metalica si astfel, si daca am lovi o teava cu un ciocan sau atunci cand o taiem la dimensiuni cu un flex sau fierestrau, nu se vor produse daune. 

Ca si pret, o teava zincata nu este cu mult mai scumpa decat una simpla. Si pana la urma, daca stam sa ne gandim, in cazul celor simple trebuie sa utilizam apoi si vopsea sau alte materiale de protectie si astfel, putem face o cheltuiala si mai mare si vom pierde si mai mult timp in acest proces. Desigur, trebuie sa ne asiguram ca vom achizitiona astfel de materiale de constructii din magazine specializate. Ca si in alte cazuri, si metalul poate fi unul de proasta calitate. Desi gros, de poate indoi usor si poate fi afectat la fel de usor, iar asta nu este bine de fiecare data. Acest lucru se datoreaza fie proastei metode de obtinere fie alierii cu alte materiale, metalice si nemetalice dar si in acest caz, alegerile trebuie facute cu grija. 

Nu doat tevile ci si alte materiale metalice pot fi zincate, ca de exemplu profile, perfecte pentru halele de depozitare pe profil metalic dar si a tablei, foilor metalice. Si aceste foi pot fi utilizate in a realiza balustrade, cu ajutorul unui aparat potrivit, putand fi prelucrate in moduri foarte frumoase, elegante, chiar unice. In aceeasi categorie mai putem include si tabla pentru constructii, de exemplu cele mai groase, utilizate pe post de podele, unde este nevoie de ceva rezistent si practic. Acestea pot fi de asemenea utilizate si in alte scopuri, precum porti, remorci sau alte echipamente care trebuie sa fie cat mai solide. 

Cele mai citite articole

Related Articles

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner