TopGear.ro Actualitate Folositi plasa umbrire Regal Farm pentru efecte profesionale!

Folositi plasa umbrire Regal Farm pentru efecte profesionale!

de TopGear

Exista un numar mare de tipuri si soiuri de plante care cresc in mod natural in cele mai diverse conditiile climatice care au fost transferate de agricultura moderna din habitatele lor naturale catre conditii controlate ale culturilor. Prin urmare, pentru fiecare trebuie create conditii similare cu cele naturale tipul si varietatea plantelor. 

Plasele de umbrire indeplinesc sarcina de a oferi plantelor conditii adecvate de microclimat. De exemplu, plantele sau arbustii din medii tropicale cresc de obicei sub copaci mari si sub o sursa de umbra, folosind in principal lumina difuza care se filtreaza prin varfurile copacilor. In plus, aceste plante necesita umiditate si temperaturi relativ ridicate. Cand sunt crescute in conditii controlate, aceste plante trebuie dezvoltate in interiorul serelor, sub nuante care permit sa treaca doar o lumina difuza. Nivelul de radiatie solara trebuie redus in cazurile de plante care cresc in natura sub o radiatie solara slaba, ori de cate ori sunt cultivate in regiuni cu radiatii solare puternice.

In Romania , precum si in multe alte locuri, acest lucru se realizeaza prin mijloace de umbrire a plaselor. Fiecarui tip de planta cultivata trebuie sa i se acorde tipul specific de umbra necesar diverselor faze a dezvoltarii sale. In agricultura moderna, umbra este esentiala pentru succesul culturilor, atat din din punct de vedere agrotehnic si succesul economic al fermierului. Plasele de umbrire ar trebui fi folosite intr-un mod sensibil si precaut, realizand tipul de umbra necesar fiecarei plante. In acest scop, exista pe piata o gama larga de plase de umbrire care sunt definite pe baza procentul de umbra pe care il ofera plantei care creste sub ele.

Plasele de umbrire pot fi clasificate in patru categorii in functie de specificul lor utilizare: 

  1. Protectia plantelor: plase impotriva patrunderii fluturilor si diferitelor insecte; 
  2. Protectie impotriva tulburarilor meteorologice naturale: impotriva vantului, pasarilor, grindinei si inghetului; 
  3.  Plase de umbrire pentru reducerea radiatiei solare pentru a evita deteriorarea animalelor si plantelor; 
  4. Plase termoreflectorizante pentru crearea unui microclimat adecvat in sere.

Aceasta clasificare nu corespunde exact cu grupele de produse Regal Farm: Umbrire usoara, medie si puternica .

Cu ajutorul plaselor de umbra, culturile pot obtine o protectie adecvata impotriva caldurii excesive, valuri de frig, inghet, grindina, razele ultraviolete si o serie de alte elemente atmosferice. Aceasta protectie permite culturilor sa creasca sanatos in mediul potrivit, ceea ce este extrem de benefic atat pentru calitate, cat si pentru cantitatea plantelor.

Plasele de umbra ofera o protectie adecvata culturilor de o gama larga de elemente straine, cum ar fi daunatori, insecte, rozatoare etc. Acest lucru, la randul sau, pastreaza intacta calitatea culturilor si le previne de orice fel de boli si daune.  Protejarea adecvata a culturilor prin plasele de umbra creste ritmul de productie prin reducerea semnificativa a procentului de daune.

Plasele de umbra asigura culturilor temperatura si umiditatea optime pentru cresterea lor corespunzatoare. Aceasta crestere adecvata a culturilor cu utilizarea plaselor de umbra are ca rezultat producerea de culturi de calitate premium care aduce un pret foarte bun pe piata. In plus, plasele de umbra permit cultivarea culturilor indiferent de anotimp, ceea ce reprezinta un avantaj suplimentar pentru fermieri, deoarece pot cultiva tot anul.

Cele mai citite articole

Acum, se poate intelege foarte clar modul in care plasele de umbra influenteaza productia, precum si calitatea culturilor. Modelul de plasa umbrire Regal Farm de la regalfermierul.ro incorporeaza cea mai buna tehnologie, pentru sere, solarii sau camp deschis.

Plasele de umbra pentru sere nu sunt tocmai noi pentru cultivatorii de plante de nicaieri. Indiferent daca doriti sa cultivati fructe sau legume exotice, aceste plase agricole va vor oferi multiple avantaje si produse mai bune.

In primul rand, plasele de umbra s-au dovedit a fi potrivite pentru o varietate de specii de plante, de la tipuri medicinale la condimente si, desigur, plante agricole. Sunt usor de instalat, sunt eficiente din punct de vedere al costurilor si sunt de incredere indiferent de climat. In plus, le puteti pregati cu usurinta cu cateva franghii de sarma sau de fier intinse in jurul magaziei de scule.

Printre cele mai bune beneficii pe care le puteti obtine de la plasele de umbra se numara controlul temperaturii in sera sau pepiniera, imbunatatirea calitatii luminii si protectia impotriva intemperiilor, cum ar fi ploaia sau zilele super insorite. Si lucrul intr-un mediu rece si umbrit este cu siguranta un bonus urias!

In ceea ce priveste consumul de apa, majoritatea plaselor de umbra de calitate, cum ar fi cele de la regalfermierul.ro, sunt concepute pentru a reduce necesarul de apa de care au nevoie plantele voastre, in special in timpul sezonului uscat, prin scaderea vantului fierbinte care bate asupra plantelor voastre cu aproximativ 40% pentru a preveni ele de la micsorare si deshidratare.

Incadrarea plaselor de umbra cu lemn, stalpi de fier sau chiar bambus in sera sau pepiniera o transforma in locul perfect pentru a va hrani si a va cultiva plantele si legumele. Dar stiati ca exista doua tipuri diferite de case cu plasa de umbra?

Pentru mediile mai fierbinti, in special in timpul verii, o casa cu plasa de umbra cu acoperis plat va poate proteja mai bine plantele de umiditatea severa, daunatori imprastiati si, de asemenea, sa imbunatateasca nivelurile de dioxid de carbon in timpul noptii de care plantele vor avea nevoie cu siguranta.

Pe de alta parte, o casa de plasa in forma de cupola este exact asta – o casa de plasa placuta pentru umbra ochilor, arcuita ca o cupola, care necesita putina intretinere decat una cu acoperis plat. Puteti folosi acest tip pentru vreme mai frumoasa si zone mai spatioase pentru sera sau pepiniera.

Cele mai citite articole

Related Articles