TopGear.ro Recomandari Iarna pe drum: echipamente necesare în mașină pe timpul iernii

Iarna pe drum: echipamente necesare în mașină pe timpul iernii

de TopGear

Plimbările pe care le faci cu mașina în timpul iernii au nevoie de un plus de siguranță, mai ales dacă obișnuiești să faci drumuri lungi sau dacă ai plănuit un road trip alături de prieteni sau familie. Condițiile meteo sunt principalul motiv pentru care trebuie să incluzi în portbagajul mașinii echipamente și accesorii în plus față de perioada din timpul verii.

Iată cum te poți pregăti cu cele necesare pentru situații neprevăzute când ești cu mașina pe drum iarna:

Redresor auto

Redresoarele sunt aparate esențiale pentru mașina ta pe timpul iernii, atât când ești acasă, cât și la drum lung. Temperaturile foarte scăzute la care se ajunge pot să afecteze bateria mașinii, în special în cazul modelelor cu mai mulți ani la activ. În astfel de momente ai nevoie de redresoare auto de la Atomico.ro pentru a putea porni mașina. Prezența acestora în portbagaj, în timpul unei călătorii mai lungi, îți va oferi siguranța că nu vei rămâne blocat în pustietate din cauza frigului și a problemelor la baterie. Așadar, asigură-te că ai un redresor de calitate și pregătit să te asiste când ai nevoie.

Cauciucuri de iarnă în stare bună

Cauciucurile de iarnă sunt cel mai important element pentru siguranța pe șosele în sezonul rece. Dacă nu ești sigur când este momentul să schimbi cauciucurile, cere sfatul unui mecanic și evită să circuli cu anvelope uzate, chiar dacă sunt de sezon. 

În general, anvelopele de iarnă care pot fi folosite trebuie să aibă o înălțime a profilului de cel puțin 4 milimetri pe toată circumferința. Drumurile făcute cu anvelope uzate în condiții de iarnă sunt extrem de periculoase pentru tine și toți ceilalți participanți la trafic, așa că nu îți asuma riscuri.

Lanțuri antiderapante și nisip

În timpul iernii, drumurile tale cu mașina te pot duce în zone cu un strat semnificativ de zăpadă sau bucăți de carosabil înghețat. Chiar dacă drumurile principale sunt curățate și sigure, în funcție de condițiile meteo și de orele la care călătorești, poți fi printre ghinioniștii care se confruntă cu probleme. 

Cele mai citite articole

Lanțurile antiderapante și sacii de nisip pot salva o situație încurcată sau periculoasă. În special dacă plănuiești o escapadă la munte pentru câteva zile, aceste elemente sunt absolut necesare.

Lichid pentru curățarea parbrizului extra

Verifică nivelul lichidului pentru curățarea parbrizului înainte de a pleca la drum și asigură-te că ai o cantitate extra în portbagaj. Amestecul de apă cu zăpadă și murdărie va crea un efect de stropire considerabil pe carosabil. Există situații în care te pui cu adevărat în pericol dacă rămâi fără lichide de curățare a parbrizului, precum pe autostradă, când te afli în spatele altor mașini. 

Vizibilitatea poate ajunge la zero dacă nu te pregătești temeinic. De asemenea, nu poți anticipa condițiile meteo și te poți lovi de situația în care trebuie să completezi cu lichid de curățare. Din acest motiv este esențial să iei cu tine o cantitate extra de lichid și să fii pregătit pentru orice situație neprevăzută.

Iarna este un anotimp capricios și periculos pentru șoferi. Asigură-te că nu pui pe nimeni în pericol și că te poți bucura de drumuri liniștite cu toate cele necesare în portbagajul mașinii.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil