TopGear.ro Recomandari Top 3 motive pentru care mașinile second hand sunt perfecte pentru prima mașină a unui adolescent

Top 3 motive pentru care mașinile second hand sunt perfecte pentru prima mașină a unui adolescent

de TopGear

Sentimentul de bucurie și responsabilitate ce vine odată cu obținerea permisului auto la 18 ani este inegalabil cu orice altceva, fiind un pas foarte important din viața fiecărui adolescent. Este în natura noastră să facem greșeli și nimeni nu poate spune că primele dăți când a condus a fost totul perfect. Şi tocmai de aceea nu este tocmai recomandat să îi cumperi copilului tău o mașină foarte scumpă pentru că prima mașină, având șanse foarte mari să o zgârie sau să îndoaie tabla, fapt ce va deveni destul de costisitor. Așadar, varianta de mijloc între o mașină mai bună şi un preț avantajos sunt mașinile second hand.

Iată de ce mașinile la mâna a doua sunt mai bune pentru un adolescent

  • Aceeași calitate la un preț mai mic

În ziua de astăzi, există tot felul de site-uri ce se ocupă cu vânzarea mașinilor la mâna a doua, vezi aici mașini rulate, precum Dibas.ro, în care poți avea încredere. Nimeni nu te mai poate păcăli cum se făcea în trecut, deoarece a devenit foarte greu. Însă aceste prejudecăți din jurul subiectului încă au rămas. Calitatea mașinilor poate scădea cu timpul, însă nu reprezintă un aspect foarte grav, deoarece mașinile acum sunt făcute să reziste câțiva zeci de ani. Așadar, ai posibilitatea de a alege dintr-o selecție foarte mare de mașini la un preț foarte mic. Aspectul prețului convinge foarte multă lume, mașinile noi, mai ales cele cu foarte multe dotări, pot ajunge la sume exorbitante, majoritatea românilor neavând posibilitatea de a-și permite o asemenea achiziţie, neluând în calcul faptul că acea mașină este cumpărată pentru un adolescent, care sigur o va zgâria sau defecta și reparațiile în service sunt iarăși o cheltuială foarte mare.

  • Prima mașină nu trebuie să reprezinte câți bani ai ci cât de bine poți să o îngrijești 

După cum a mai fost menționat, primele mașini ar trebui să fie sigure pentru a învăța cum să te descurci cel mai bine pe drumurile din orașe și să nu te usture prea mult buzunarul în cazul în care se mai întâmplă să o lovești de o bordură, un stâlp sau în cazul cel mai rău de o altă mașină. Greșelile se mai întâmplă, însă copilul tău trebuie să înțeleagă că este o responsabilitate foarte mare să iasă pe drumurile publice, viețile oamenilor și chiar a lui, putând să fie puse în pericol la orice pas. Așadar, prima mașină poate să devină un test pentru a vedea dacă merită sau nu o mașină mai scumpă .

  • Uzura mașinilor nu mai este așa de mare

Cele mai citite articole

Avand in vedere cât de mult a putut să evolueze tehnologia de fabricație a mașinilor, uzura acestora s-a redus foarte mult. Timpul nu își mai lasă o amprentă așa de mare asupra lor, industria auto fiind destul de avansată. Așa că, diferențele dintre modele vechi și cele noi sunt doar mai mult de gusturi și aparențe. O mașină din 2010 fiind foarte capabilă să se descurce pe orice tip de carosabil. Ce-i drept, nu are disponibili toți senzorii și funcțiile unui model mai recent, însă aceia nu sunt neapărat necesari pentru a funcționa mașina mai bine.

În concluzie, o mașină second hand pentru un adolescent care își dorește o primă mașină este o variantă foarte bună nu numai pentru persoanele care caută o alternativă la buget, ci și pentru o familie întărită, deoarece îl va ajuta pe copil să-şi prețuiască și îngrijească  mașina.

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Related Articles