TopGear.ro Actualitate Istoria Renault Megane. Modele si specificatii

Istoria Renault Megane. Modele si specificatii

de TopGear

Istoria Renault Megane. Modele si specificatii

Renault Megane este o masina de familie produsa de producatorul francez incepand cu anul 1995. Este un succesor al vechiului Reanult 19 si se lauda cu mai multe variante, potrivite pentru aproape orice cerinta. Astfel, in oferta producatorului se regasesc modele de Renault Megane hatckback, coupe, decapotabile, sedan sau break.

De-a lungul celor peste 25 de ani de existenta a acestei masini, modul de constructie a evoluat continuu. Astfel, Renault Megane IV, produs incepand cu 2016 nu seamana aproape deloc cu Renault Megane I, produs intre 1995 si 2002.

Care sunt modelele Renault Megane si care sunt particularitatile lor?

Megane I. Este primul model, bazat foarte mult pe Renault 19. Sasiul, motorul si transmisia au fost imprumutate de la vechiul model, modificarile majore fiind doar de ordin estetic.  Megane I a avut un deosebit succes, acesta venind cu un aspect placut si cu o siguranta sporita pentru pasageri. In 1995, Megane I era cea mai sigura masina din gama sa si a reusit sa primeasca 4 stele EuroNCAP, ceea ce era o noutate a perioadei. Daca la inceput singurul model a fost un hatchback, in 1996 a aparut varianta Renault Megane Sedane, iar in 1997 a aparut Renault Megane Scenic, un monovolum foarte apreciat.

In 1999 Megane 1 beneficiaza de un facelift si de o serie de noi dotari de siguranta si confort.

Cele mai citite articole

Megane II. A doua generatie a modelului este cu adevarat revolutionara. Cu un design inedit bazat pe o parte posterioara diferita de tot ceea ce era pe piata la acea vreme, Megane II cucereste lumea si castiga titlul de masina anului in 2003. Erste primul model din clasa sa care castiga 5 stele EuroNCAP si aduce o serie de dotari inovative, cum ar fi sistemul keyless sau plafonul panoramic. In 2004 apare Renault Megane RS, in 2005 apare Megane CC iar in 2006 apare si faceliftul, cu multe imbunatatiri pe partea tehnica.

Megane III. Este cea de-a treia generatie a modelului, produsa intre 2008 si 2016. Este diferita estetic de Megane II si da nastere unor noi modele, precum Megane-Coupe sau Megane Grand Scenic. La capitolul siguranta castiga din nou aprecierea intregii lumi, fiind prima masina care obtine 37 de puncte din 37 atunci cand vine vorba despre siguranta pasagerilor adulti.

Megane IV. Este ultima generatie de Megane, prezentata in 2015 la Frankfurt. Foarte sportiva, cu o platforma noua dezvoltata de Renault si Nissan si cu detalii tehnice destul de diferite de modelele precedente, acest model aduce o multime de dotari destinate sigurantei si confortului, precum atentionarea de viteza, monitorizarea unghiului mort, senzori de parcare pe toate partile sau camere video pentru parcare.

Indiferent ca iti doresti o maasina noua sau una second hand, Renault Megane este o optiune pe care merita sa o iei in calcul, deoarece a demonstrat de-a lungul timpului ca este o masina fiabila si mai important, a demonstrat ca este o masina cat se poate de sigura.

Cele mai citite articole

Related Articles