TopGear.ro Actualitate Sandra West, milionara înmormântată într-un Ferrari 330, mașina pe care a iubit-o cel mai mult

Sandra West, milionara înmormântată într-un Ferrari 330, mașina pe care a iubit-o cel mai mult

de TopGear
Sandra West, milionara înmormântată într-un Ferrari 330

Se spune că nu poți lua niciodată averea cu tine după ce mori. O femeie din SUA a ținut cu tot dinadinsul să demonstreze că acest proverb este doar o consolare a celor săraci.

Astfel, Sandra West avea să intre în istorie drept femeia care a fost înmormântată la volanul mașinii sale de lux, un Ferrari care astăzi ar costa 2 milioane de dolari, așa cum ceruse în testament.

Inedita înmormântare s-a întâmplat în 1977 în Texas, iar presa din lumea întreagă avea să preia imagini de la procesiunea funerară.

Cine a fost Sandra West?

Cine a fost Sandra West?

Sandra Ilene West s-a născut la 2 ianuarie 1939 în Beverly Hills, California. Părinții ei dețineau un magazin de îmbrăcăminte pentru copii, pe ușile căruia Sandra îi privea deseori pe cei bogați și faimoși cum intră și ies.

Crescând și-a dat seama că visul ei era să devină la fel ca ei – bogată și celebră!

Când a ajuns o adolescentă, aspectul ei a atras mulți bărbați, inclusiv celebrități precum Frank Sinatra și chiar Elvis Presley. La un moment dat, a început o relație cu moștenitorul unei familii bogate, deținătoare de petrol, din Texas, pe numele său Sol West.

Se spunea că Sol era cam afemeiat și nu prea era fidel Sandrei. Realizând acest lucru și aflând că Sol avea un frate mai mare care era adevăratul moștenitor al averii, aceasta și-a propus să ajungă să îl cunoască pe fratele lui Sol, Ike.

Căsătoria cu Ike West

Ike West își dezamăgise părinții bogați de prea multe ori cu obsesia sa pentru droguri și alcool. Așa că, pentru a-l împiedica să distrugă reputația familiei sale, părinții l-au trimis să locuiască în Mexic cu garda sa de corp.

Când Sandra a aflat despre moștenitorul bogat, a decis să călătorească în Mexic și să îl întâlnească pe Ike West. Și cu răbdarea unei „mari iubiri”, Sandra l-a ajutat pe Ike să renunțe la droguri și i-a convins familia că acesta s-a schimbat și că era gata să preia conducerea companiei petroliere, bineînțeles cu ea alături.

S-au căsătorit la scurt timp după aceea și s-au mutat în California pentru a trăi o viață în lux.

Sandra West, fata din înalta societate din Beverly Hills

Odată cu această nouă viață au apărut capcanele exceselor anilor 1960, o proprietate în Beverly Hills, haine strălucitoare și mașini rapide.

La scurt timp după sosire, Sandra a ajuns să dețină mașina care o va face faimoasă, un Ferrari 330 America s/n 5055 din 1964. Impresionanta ei mașină de culoare albastră a fost importată de Chinetti Motors și pare să fi fost folosită de soții West pe tot parcursul șederii lor în California.

Sandra West, detinatoarea unui Ferrari 330 America s/n 5055 din 1964

Cum Ike avea un trecut dominat de droguri, și alcool, au apărut probleme de sănătate cauzate de fluctuația rapidă a greutății. A murit în circumstanțe misterioase în hotelul Las Vegas Flamingo în 1968.

Odată cu moartea sa, văduva sa a devenit cunoscută presei sub numele de „Sandra West, moștenitoarea din Beverly Hills”.

A avut relații cu o mulțime de persoane publice (inclusiv cântărețul Engelbert Humperdinck) și, în general, a trăit pe picior mare. În anii 1960 a devenit cunoscută ca o mare iubitoare de distracții, adoptând un comportament excentric, care atrăgea atenția.

Niciodată discretă, Sandra era văzută în oraș purtând cantități mari de bijuterii și haine de nurcă sau pălării elegante. Odată, a venit cu toate mașinile ei de lux la restaurantul Chasen’s, celebru în Beverly Hills și  frecventat de Johnny Carson și famila Reagan, unde și-a făcut o intrare măreață, apoi a comandat un hamburger pe care l-a luat la pachet.

Deși comportamentul doamnei West ar părea a fi cel al unui extrovertit, asociații ei (în cea mai mare parte doctori, asistenți medicali și avocați) au descris-o ca pe o persoană singură cu puțini prieteni adevărați.

Era cunoscută că oferă cadouri extravagante celor care i-au oferit un mic serviciu. Cu puțin timp înainte de moarte, ea a oferit o cruce de platină și diamante de 250.000 de dolari unei asistente cu jumătate de normă. Cele mai multe cadouri erau oferite necondiționat, dar și-a salvat cel mai important cadou, un cadou în valoare de milioane, Ferrari-ul ei preferat.

Egiptologie și scrierea testamentului

Locul de veci al Sandrei West, unde va fi inmormantata alaturi de un Ferrari 330 America s/n 5055 din 1964

Sandra a devenit obsedată de vechii egipteni și de practicile lor funerare care constau în înmormântarea faraonilor alături de avuțiile lor. Dacă egiptenii au reușit, înseamnă că putea și ea să o facă.

Astfel, pe măsură ce a devenit  o retrasă și a refuzat să mai iasă din casă, Sandra și-a făcut un testament care avea să șocheze o lume întreagă.

Din păcate, la scurt timp după ce Sandra și-a scris testamentul, a murit din cauza unor probleme dobândite în urma unui accident de mașină și abuzului de medicamente. Avea doar 38 de ani. Când i s-a descoperit testamentul, Sol West (fostul ei iubit, acum devenit cumnat) a fost desemnat să se ocupe ca Sandra să fie înmormântată în Ferrari-ul ei preferat, de culoare albastră, în cămașa de noapte din dantelă albă, așezată pe scaunul mașinii, înclinat la maximum. De asemenea, ea a cerut să fie înmormântată lângă soțul ei în cimitirul din San Antonio, Tx.

În testament era precizat că, dacă Sol nu va duce la îndeplinire această sarcină, să nu intre în posesia moștenirii. Sol a fost furios că a trebuit să se conformeze ridicolului testament al cumnatei sale, așa că a atacat testamentul în instanță.

Dar după trei luni, instanța i-a cerut să ducă la îndeplinire testamentul Sandrei.

Înmormântarea Sandrei West

Înmormântarea Sandrei West, alaturi de Ferrari 330 America  5055 din 1964

Corpul Sandrei, îmbrăcat în eleganta cămașă de noapte, a fost așezat pe scaunul întins al Ferrari-ului ei. Ea și mașina au fost băgate într-o cutie mare de lemn care a fost apoi urcată într-un camion și dusă în San Antonio, Texas.

La 19 mai 1977, Sandra Ilene West a avut parte în cele din urmă  de înmormântarea dorită în strălucirea reflectoarelor televiziunilor și în fața a peste 150 de spectatori.

Cutia care conținea trupul doamnei West și iubitul ei Ferrari 330 America a fost coborâtă în mormânt și apoi acoperită cu ciment. Directorul companiei de pompe funebre care s-a ocupat de înmormântare a cerut să fie turnat ciment pentru că zona era una cu criminalitate ridicată și se temea că cineva va încerca într-o zi să dezgroape mașina.

Astăzi Ferrari-ul albastru, 330 America s / n 5055 din 1964 și proprietara lui se odihnesc împreună sub o piatră funerară simplă în Cimitirul Masonic San Antonio, după ce au avut parte, dacă nu de cea mai bizară, măcar de cea mai faimoasă înmormântare din istoria orașului San Antonio.

Mormântul ei este astăzi un adevărat obiectiv turistic.

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!