1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

TopGear.ro Hybrid & Electrice Cât de extinsă este rețeaua de stații de încărcare pentru mașini electrice în România în 2020

Cât de extinsă este rețeaua de stații de încărcare pentru mașini electrice în România în 2020

de TopGear

Un lucru este clar: industria producătoare de mașini se concentrează tot mai mult pe producerea de automobile electrice din ce în ce mai performante, care să ofere baterii cu autonomie cât mai mare.

De cealaltă parte, clienții sunt tot mai atrași de ideea de a cumpăra astfel de autovehiculele, singurul impediment important fiind posibilitatea de a le încărca cât mai ușor.

Vânzarea mașinilor electrice în România depinde de modul în care rețeaua de stații de încărcare se va extinde, astfel încât șoferilor să nu le fie teamă că rămân cu mașinile în drum.

400 de puncte de încărcare, publice și private

400 de statii de încărcare masini electrice, publice și private

Veștile se pare că sunt bune. În momentul de față, potrivit ProTv, rețeaua de încărcare la nivel național numără peste 400 de puncte de încărcare, publice și private, ceea ce înseamnă că șoferul unei mașini electrice poate parcurge fără probleme drumuri ca de la București până la Sibiu sau Brașov.

Lanțurile de magazine, dar și benzinăriile au în plan deschiderea de noi stații, mai ales că vânzările de electrice sunt în creștere.

  • Numai în primele opt luni din an s-au vândut peste 4.500 de electrice și hibride, peste numărul de anul trecut, în aceeași perioadă.

În plus, până la finele anului, am putea avea stații de încărcare pe toată distanța de 500 de kilometri dintre București și Chișinău, spun reprezentanții Kaufland, lanțul de magazine care are deja astfel de puncte de încărcare în 25 de orașe.

100.000 de euro de la Guvern pentru firme dacă se vor dota cu stații electrice

Cele mai citite articole

Guvernul a demarat la începutul anului cu bani europeni un program de finanțare pentru 1.000 de stații de încărcare la nivel național, pentru ca în întreaga țară să existe astfel de puncte, din 80 în 80 de kilometri.

Proiectul este realizat doar în proporție de 15 procente.

  • În tot acest timp, statul vrea să dezvolte rețeaua de stații de încărcare pentru mașinile electrice printr-un program nou, numit ″Electric Up″, informează ProTv.
  • Guvernul spune că va finanța cu până la 100.000 de euro firmele afectate de pandemie, precum pensiunile, hotelurile, ori restaurantele, care se vor dota cu stații de încărcare pentru mașinile electrice.
  • Finanțarea maximă se acordă dacă firmele instalează și sisteme de panouri fotovoltaice.

10 stații de încărcare rapidă în benzinăriile OMV și Petrom

Totodată, luna aceasta, Enel X a anunțat că va instala 10 stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice în benzinării OMV și Petrom din estul, centrul și vestul țării. Noile stații vor acoperi o distanță de circa 380 de kilometri.

Rețeaua de stații de încărcare pentru mașini electrice dezvoltată de Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, continuă să se extindă pe piața din România.

Cel mai nou proiect vizează instalarea a 10 stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice în benzinării operate de OMV și Petrom. Fiecare stație va avea o putere disponibilă de cel puțin 50 kW.

Pentru moment, Enel X nu a menționat exact unde vor fi instalate noile stații de încărcare, însă compania a precizat că acestea vor fi instalate în orașe din estul, centrul și vestul țării și vor acoperi o distanță de aproximativ 380 de kilometri.

Cele mai citite articole

Related Articles

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner