TopGear.ro Recomandari Scurt ghid despre amanetul auto in Romania

Scurt ghid despre amanetul auto in Romania

de TopGear

In Romania, casele de amanet sunt foarte cautate. Acestea sunt solutii de finantare foarte populare printre oamenii care au nevoie de o sursa de finantare care le poate furniza anumite sume de bani intr-un timp relative scurt si in conditii usoare.

Pana acum cativa ani, cele mai intalnite case de amanet erau cele in care erau acceptate bijuteriile in schimbul imprumuturilor financiare. Cu toate acestea, casele de amanet s-au dezvoltat si au inceput sa accepte din ce in ce mai multe bunuri cum ar fi aparatele electronice sau electrocasnice, deoarece pot reprezenta o garantie a faptului ca imprumuturile solicitate vor fi returnate conform conditiilor agreate

Ce trebuie stiut despre amanetul auto?

Printre cele mai noi tipuri de amanet sunt casele de amanet auto.

La baza, acestea au acelasi principiu de functionare care orice alt tip de amanet. In mod evident, bunurile acceptate pentru a aproba un imprumut sunt autovehiculele, spre deosebire de casele de amanet generale care accepta mai multe feluri de bunuri, dar care pot fi mai exigente fie in ceea ce priveste condiitile de acordare a imprumutului, fie in ceea ce priveste costurile.

Cum functioneaza un amanet auto?

O casa de amanet auto ofera imprumuturi financiare clientilor care solicita acest lucru si are ca obiect de tranzactie autovehiculele. Mai exact, un client poate primi un imprumut daca ofera drept garantie propria masina.

Casele de amanet pentru masina din Bucuresti sunt foarte cautate, deoarece au un sistem avantajos prin care ofera imprumuturi clientilor de toate felurile, indiferent de venit. De asemenea, acestea functioneaza legal, fiind, de fapt, institutii financiare nebancare, ceea ce inseamna ca, pentru a functiona, au nevoie de acreditare de la Banca Nationala a Romaniei.

Cele mai citite articole

Ce sume se pot obtine de la un amanet auto?

Imprumutul oferit de un amanet auto depinde valoarea masinii cu care se garanteaza. Mai exact, un amanet pentru masini ofera sume de pana la 75% din valoarea autovehiculului pe care il amaneteaza solicitantul.

In acest caz, evaluarea valorii si, prin urmare, stabilirea sumei imprumutate se face in functie de categoria din care face parte autovehiculul. De asemenea, se iau in considerare elemente precum anul de fabricatie, nivelul de intretinere, felul in care arata masina, precum si brandul.

Dupa stabilirea acestor detalii, imprumutul este acordat imediat, ceea arata ca amanetul auto poate fi o solutie de finantare pentru cei interesati de sume obtinute rapid.

Ce se solicita la pentru obtinerea unui imprumut prin amanet auto?

Documentatia necesara pentru a obtine imprumutul este una minimala, acesta fiind un avantaj mare al caselor de amanet pentru masini. Solicitantul nu trebuie decat sa ofere buletinul, talonul masinii si cartea de identitate a masinii. Pe langa documentatie, mai este necesar ca solicitantul sa ofere ambele chei ale masinii care vor ramane la casa de amanet pana la restituirea sumei agreate.

Care este comisionul pe care il practica o casa de amanet auto?

Nu exista un comision fix pentru acest tip de imprumut, ci acesta variaza intre 0.01% si 0.03% pe zi.

Prin urmare, casele de amanet auto ofera solutii de finantare rapida si avantajoasa celor care au nevoie de bani intr-un timp scurt.

Cele mai citite articole

Related Articles