TopGear.ro National Utilaje agricole pentru satisfacerea nevoilor si a sarcinilor precise

Utilaje agricole pentru satisfacerea nevoilor si a sarcinilor precise

de TopGear

Pentru agricultura pe scara larga, niciun antreprenor nu se poate lipsi de utilaje speciale. Utilajele agricole sunt capabile sa satisfaca toate nevoile. Fiecare masina agricola are propriul set de caracteristici care sunt concepute pentru a indeplini sarcini specifice. Gama de utilaje agricole iti va permite sa obtii productivitate maxima in cel mai scurt timp posibil.

Utilaje agricole de recoltare

Intr-un complex agroindustrial modern, pentru a obtine cele mai mari randamente ale diferitelor tipuri de culturi (grau, porumb etc.), este necesar sa se utilizeze utilaje agricole speciale. Pozitia de lider aici este ocupata de o combina de recoltat. 

Combina isi indeplineste functiile mai bine decat alte echipamente concepute pentru aceste operatiuni. O caracteristica a acestei tehnici este capacitatea de a indeplini functii precum masina de recoltat, masina de arat etc. Intr-un cuvant, o combina de recoltat iti permite sa obtii cereale deja curatate din diferite culturi agricole la iesirea din ea.

Atunci cand alegi un astfel de utilaj agricol, pe langa puterea sa, trebuie sa acorzi atentie si tipului de combina de treierat, sistemului de separare si volumului cosului de cereale. Combinele moderne au trei tipuri de aparate de treierat: axial-rotativ, cu stift si batator. Toate difera unele de altele prin cantitatea de cereale care pleaca cu paiele. Primul tip are cea mai buna performanta.

Tractor

Cele mai citite articole

In functie de destinatie, acest tip de utilaj agricol poate fi echipat cu senile sau roti. Un tractor este utilizat atunci cand este necesara tractiunea pentru a indeplini o anumita sarcina. De asemenea, aceste utilaje pot fi clasificate in urmatoarele tipuri: pentru silvicultura, gradinarit, viticultura, mini tractoare etc. 

O astfel de masina agricola nu are viteza mare, dar aceasta nu este necesara. Aici este nevoie de tractiune puternica, iar tractoarele cu omida sunt in frunte. Sunt ideale pentru lucrul pe sol afanat. Orice alta tehnica de aici se va incarca pur si simplu si se va bloca. Tractoarele cu roti sunt folosite pentru a rezolva problemele din zona unde exista un drum asfaltat.

Pulverizatoare

Pentru a produce ingrasamant in timp util si de inalta calitate, care sa permita protejarea plantei si stimularea cresterii productive a acesteia, in prezent se utilizeaza un tip special de echipament – pulverizatoare. Pot fi realizate ca accesorii, remorci sau autopropulsate. Alegerea echipamentului de pulverizare depinde de zona campurilor disponibile. Pentru agricultura mica, sunt suficiente doar atasamente. Pulverizatoarele autopropulsate sunt mult mai scumpe, dar pot acoperi rapid suprafete mari de culturi.

Utilaje agricole de insamantare

Tehnologia de insamantare este capabila sa obtina cel mai eficient rezultat. Un astfel de echipament include semanatori, rezervoare de depozitare, buncare. Sunt destinate semanarii prompte si, cel mai important, eficient de cereale sau seminte. 

Cu ajutorul lor, este posibil sa se efectueze insamantarea diferitelor culturi de cereale cat mai dens posibil. De asemenea, utilajele agricole de insamantare minimizeaza cantitatea de cereale zdrobite. Astazi, astfel de echipamente ocupa un loc special in furnizarea complexului agroindustrial. 

Cele mai citite articole

Related Articles