TopGear.ro Recomandari 3 probleme sexuale cu care se confruntă femeile

3 probleme sexuale cu care se confruntă femeile

de TopGear

Sexul ar trebui să fie distractiv. Dar ce se întâmplă dacă nu îți place? Sau, mai rău, este dureros? Te vom ajuta să te simți din nou sexy cu aceste soluții la 3 probleme sexuale cu care se confruntă frecvent femeile. 

Ți se pare că toată lumea se bucură de sex în afară de tine? Fie că viața ta sexuală a deraiat din cauza menopauzei, a inhibiției, a furiei sau a unei probleme fizice, iată câteva modalități de a recăpăta zvâcnetul:

1. Lipsa de dorință

El este înviorat și nerăbdător să plece, dar tu nu te poți pune în mișcare pentru o noapte de amor.

Faptul că nu ai chef este o plângere frecventă în rândul femeilor și al partenerilor lor, spune cercetătorul în domeniul sexului Beverly Whipple, Ph.D., R.N., profesor emerit la Universitatea Rutgers și autor al mai multor cărți despre sexualitatea umană, inclusiv revoluționara The G Spot, publicată inițial în 1982 și revizuită în 2004.

„Bărbații cred că partenera lor nu mai este atrasă de ei”, spune ea. Dar și alte motive pot fi de vină.

De ce se întâmplă: Stresul, epuizarea și faptul că te împrăștii prea mult îți pot distruge viața sexuală, spune terapeutul sexual Stephanie Buehler, PsyD, psiholog și director al Institutului Buehler (TheBuehlerInstitute.com) pentru terapie sexuală din Irvine, California.

La fel și o educație religioasă strictă, teama de sarcină și mesajele negative despre sex din capul tău. O experiență sexuală proastă și lipsa de satisfacție emoțională în relația ta te pot face, de asemenea, să te simți ca o pătură umedă în dormitor.

„Lipsa de dorință este probabil cea mai complexă problemă sexuală”, spune Buehler. „Cauzele sunt foarte individuale”.

Chiar dacă capul și inima ta sunt sincronizate, afecțiunile fizice, cum ar fi diabetul, fibromialgia și dezechilibrul hormonal (poate de la tulburări tiroidiene sau menopauză) pot, de asemenea, să-ți dea peste cap viața sexuală și amoroasă.

Asta este ceea ce a deraiat-o pe Leslie (identificată doar cu prenumele pentru confidențialitate). Locuitoarea de vârstă mijlocie din Austin, Texas, a avut un „libido foarte scăzut” și uscăciune vaginală atunci când a intrat la perimenopauză.

„Mă simțeam literalmente de parcă mă uscam ca o femeie bătrână”, spune ea. „Asta nu era în regulă, pentru că de fapt îmi plăcea sexul și voiam să am o viață sexuală cât mai activă”.

Cu toate acestea, pe măsură ce viața ei sexuală a scăzut, la fel s-a întâmplat și cu căsnicia ei de 10 ani. Aceasta s-a încheiat prin divorț.

În cele din urmă, cu ajutorul terapiei de substituție hormonală, Leslie și-a repus viața sexuală pe drumul cel bun. După o pauză de doi ani, ea și soțul ei și-au reluat relația și s-au recăsătorit.

Sex Rx: Deci, care este cea mai bună modalitate de a-ți crește libidoul? Depinde de cauză.

La femeile aflate în premenopauză, lipsa dorinței se datorează de obicei circumstanțelor de viață, cum ar fi stresul, lipsa de energie sau certurile cu partenerul, spune medicul urolog Elizabeth Houser, co-autor al cărții A Woman’s Guide to Pelvic Health (Johns Hopkins).

Odată ce ați identificat cauza, încercați acești pași pentru a readuce căldura între așternuturi:

Reduceți stresul și creșteți nivelul de energie. Menținerea unei diete sănătoase, a exercițiilor fizice și a unui echilibru în viața dumneavoastră poate ajuta la aprinderea focului din interior.

Fă-ți timp pentru sexul somnoros. Încercați această sugestie a terapeutului sexual Domeena Renshaw, doctor în medicină, fondator al Clinicii de bunăstare sexuală Loyola University Health System din Chicago.

Alege o noapte de întâlnire cu partenerul tău și setează-ți ceasul deșteptător să sune la 90 de minute după ce te culci, ceea ce profită de primul ciclu de somn al organismului, când ar trebui să fii la maximul de excitare. Când sună alarma, faceți un duș împreună pentru a vă reîmprospăta, apoi faceți sex, ceea ce vă va relaxa și vă va ajuta să adormiți din nou.

„S-ar putea să fiți sceptici, dar încercați oricum și vedeți ce se întâmplă”, spune Renshaw.

Cele mai citite articole

Uitați-vă la relația voastră. Cât de mult conflict aveți? Petreceți suficient timp împreună? Vă ascultă el? Comunicați unul cu celălalt? Lipsa de dorință ar putea fi un simptom al unei alte probleme de relație, spune Buehler. Terapia de cuplu poate ajuta la rezolvarea problemelor. La fel poate face și restructurarea vieții tale astfel încât relația ta să fie o prioritate, spune Houser.

Comandă jucării sexuale dacă vrei o stimulare extra.

Scoateți gândurile rele. Terapia cognitiv-comportamentală, în cadrul căreia pacienții abordează convingerile și sentimentele negative, vă poate ajuta să vă examinați atitudinea față de sex.

Extindeți-vă opțiunile. Sexul nu înseamnă doar introducerea părții A în partea B. O femeie poate dori în schimb un masaj pe spate sau îmbrățișări, spune Whipple. „Îi încurajez pe oameni să învețe despre diferite părți ale corpului și să fie conștienți de ceea ce le place – și să comunice partenerului lor ceea ce găsesc senzual.”

Aceste alte soluții pot, de asemenea, să reaprindă pasiunea.

2. Lipsa de excitație

„Oamenii asociază excitarea cu lubrifierea vaginală”, spune Whipple. Dar procesul este mai complicat decât atât.

Atunci când femeile sunt excitate, mai mult sânge curge către clitoris și carnea din jurul acestuia, ceea ce stimulează fluidele să se infiltreze prin vasele de sânge în vagin. De asemenea, acest lucru face ca partea superioară a vaginului, uterul, colul uterin și clitorisul să se extindă și umflă partea inferioară a vaginului și labiile (carnea de la deschiderea vaginului), astfel încât deschiderea vaginală se micșorează. Cu alte cuvinte, corpul tău se pregătește să primească un penis.

Atunci când o femeie nu este excitată, sângele nu curge și procesul se oprește.

„Femeile descriu situația ca fiind pur și simplu moartă acolo jos”, spune Houser.

De ce se întâmplă: Multe dintre aceleași lucruri care inhibă dorința inhibă și excitarea.

„Dacă vaginul tău este uscat și inconfortabil, nu va simți nicio stimulare”, spune Whipple.

Adesea, se întâmplă pentru că o femeie nu poate renunța la griji și la lista de lucruri de făcut.

„Ea nu se poate relaxa”, spune Houser. „Sau chiar nu-i place soțul ei – sau se gândește la turneul de fotbal al copilului lor”.

Sex Rx: Lubrifianții vaginali pe bază de apă pot ajuta. Nu folosiți produse pe bază de ulei, care pot dizolva prezervativele din latex și diafragmele, compromițând protecția dumneavoastră împotriva unei sarcini și a bolilor cu transmitere sexuală, explică SexInfoOnline, un site de educație sexuală întreținut de Universitatea din California, Santa Barbara.

În cazul în care uscăciunea vaginală provine dintr-o scădere a nivelului de estrogen, terapia de substituție hormonală poate ajuta la menținerea mucoasei vaginale îndesate și la îmbunătățirea lubrifierii. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie estrogen sub mai multe forme, inclusiv cremă, plasture pentru piele sau un inel sau tablete care distribuie estrogen și care se introduc în vagin.

Nu folosiți crema de estrogen ca lubrifiant, deoarece organismul absoarbe o cantitate mică la fiecare utilizare și prea mult estrogen ar putea fi periculos, avertizează Whipple.

Și săriți peste antihistaminice. Dacă acestea vă usucă nasul, probabil că vă usucă și pe voi în jos.

3. Anorgasmia

Aceasta este incapacitatea pentru oricare dintre sexe de a experimenta un orgasm, dar condiția este mult mai frecventă la femei. De fapt, una din trei femei are probleme în a ajunge la orgasm în timpul sexului, potrivit site-ului de educație pentru sănătate al Universității Brown privind sănătatea sexuală.

De ce se întâmplă: Problemele medicale, cum ar fi diabetul, scleroza multiplă și cancerele ginecologice pot interfera. La fel și antidepresivele: Până la 70% dintre femeile care iau inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI), o clasă de antidepresive, au dificultăți în a atinge punctul culminant, spune Johns Hopkins Medicine.

Fiți atenți la aceste alte medicamente, care vă pot, de asemenea, înăbuși libidoul.

Dar poate că nu simțiți focurile de artificii pentru că nu știți cum să aveți un orgasm sau nu v-ați învățat partenerul despre punctele voastre dulci.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil