TopGear.ro Actualitate Program Rabla 2020: Cel Mai Mare Buget Alocat Vreodata – Peste 405 de Milioane

Program Rabla 2020: Cel Mai Mare Buget Alocat Vreodata – Peste 405 de Milioane

de TopGear
Rabla 2020

A Inceput Programul Rabla Clasic 2020. A informat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Cu un buget de 405 milioane de lei, acest program este cel mai mare de la implementarea programului estimanduse că vor exista 60.000 de beneficiari, de departe cel mai mare număr din ultimii 15 ani.

Imagini pentru rabla 2020

Care este valoarea PRIMEI pentru Rabla 2020

Valoarea primei de casare va fi in acelasi cuantum ca si anul trecut, si anume 6.500 de lei (aproximativ 1.350 de euro). Sub pragul de de emisii de 96 de grame de CO2 pe kilometru, prima poate sa se majoreze cu încă 1.000 de lei, mai scrie Ministerul Mediului.

De asemenea, programul “Rabla Clasic” 2020 are si un eco-bonus de 1.000 de lei pentru cumpararea unei maşini cu sistem GPL sau GNC, eco-bonus care se poate adauga la cei 6.500 de lei.

Rabla Clasic 2020. Cum poti obtine banii?

Cele mai citite articole

Toti cei care doresc sa beneficieze de program trebuie sa parcurga mai multe etape: mai intai trebuie sa obţina de la dealeri cererea de inscriere în program, document care are valabilitate de pana la 120 de zile; apoi beneficiarul trebuie sa caseze autovehiculul vechi, in 30 de zile de la obtinerea cererii; in final trebuie sa încheie formalitatile de achizitie autovehicului în cele 90 de zile rqmase.

Ca o noutate absoluta, din acest an avem si programul “Rabla Moto”, ce ofera o prima de casare a motocicletelor vechi de 3.500 de lei.

Imagini pentru rabla 2020

Cum afecteaza Covd-19 programul Rabla Clasic 2020.

Din cauza crizei provocata de coronavirus, ministrul Mediului, Apelor şi Padurilor, Costel Alexe, a solicitat Administraţiei Fondului pentru Mediu sa modifice procedurile programului “Rabla Clasic” 2020, astfel încat prezenţa fizica a beneficiarului la sediul dealer-ului sa nu mai fie necesara.

“Având în vedere condiţiile speciale în care ne regăsim, le-am cerut colegilor mei de la AFM să analizeze posibilitatea de transmitere digitalizată a documentelor în cadrul programului. Sper ca în zilele care urmează să avem gata un sistem online şi să puteţi parcurge aproape toţi paşii de acasă”, a comentat ministrul Mediului, scrie Agerpres.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil