TopGear.ro Actualitate Ferrari va inchide fabrica din Italia timp de 2 saptamani din cauza Coronavirusului.

Ferrari va inchide fabrica din Italia timp de 2 saptamani din cauza Coronavirusului.

de TopGear

MILAN – Ferrari a declarat, sâmbătă, că și-a închis cele două fabrici până pe 27 martie, ca răspuns la focarul de coronavirus din Italia și o penurie emergentă de piese.

Ferrari se adaugă unui sir lung de producători italieni care au uzine închise sau au încetinit ratele de producție ca răspuns la situația de urgență a virusului, amenințând să perturbe industria auto din Europa.

Ferrari a declarat că a asigurat până acum continuitatea producției, deoarece a implementat deja toate măsurile de sănătate cerute de guvernul italian, situate în Maranello, sediul său global și în Modena, în regiunea nordică a Emiliei Romagna.

Ferrari opreste numai productia, nu si celelate activitati

Cu toate acestea, a adăugat ca, Ferrari  „acum se confruntă cu primele probleme serioase ale lanțului de aprovizionare, care nu mai permit continuarea producției”.

Specialistul în sisteme frânare Brembo, care furnizează piese pentru Ferrari, precum și alți producători premium și supercar, a declarat vineri că își va închide temporar cele patru fabrici italiene săptămâna viitoare.

Ferrari a continuat insa în mod normal toate activitățile care nu fac parte din procesul de producție.

O sursă apropiată producatorului Italian de supercars a declarat că Ferrari va adopta măsuri suplimentare în perioada de închidere, inclusiv igienizarea zonelor cele mai frecventate și a adăugat că până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de covid-19 între lucrătorii Ferrari.

Cele mai citite articole

Italia a convenit sâmbătă o serie de măsuri pentru îmbunătățirea controalelor de sănătate în fabricile, birourile și alte locuri de muncă care au fost lăsate să rămână deschise în timpul blocării coronavirusului din țară.

Toti salariatii Ferrari isi vor primi salariile

Muncitorii Ferrari vor primi în continuare salariul lor complet și nu li se va solicita utilizarea indemnizației de concediu în perioada de închidere, a mai precizat sursa.

CEO-ul Louis Camilleri a declarat că Ferrari a luat decizia de a-și închide fabricile din respect pentru lucrătorii săi, „pentru liniștea lor sufletească și pentru familiile lor”.

Pirelli si Fiat Chrysler Automobile au sistat si ei productia

La începutul acestei săptămâni, Fiat Chrysler Automobile și producător de vehicule industriale CNH Industrial au declarat că au oprit temporar operațiunile și au încetinit ratele de producție la unele dintre fabricile lor italiene pentru a se conforma cerințelor anti-coronavirus ale guvernului.

Imagini pentru pirelli

Producătorul de anvelope Pirelli a declarat că a tăiat producția la fabrica sa din Settimo Torinese, în apropiere de Torino, după ce un lucrător a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Italia a devenit epicentrul european al focarului de coronavirus, cu peste 25.000 de cazuri confirmate și peste 1.200 de decese.

Luna trecută, Ferrari și-a sporit prognozele pentru vânzări și câștiguri pentru 2020, după ce a postat livrări record, semn că reînnoirea gamei de modele a Camilleri dă roade. Compania a produs mai mult de 10.000 de automobile pentru prima dată anul trecut.

Cele mai citite articole

Related Articles