TopGear.ro Actualitate Pasajul de la Mogoșoaia a primit autorizația de construcție

Pasajul de la Mogoșoaia a primit autorizația de construcție

de TopGear

Pasajul de la Mogoșoaia a primit autorizația de construcție. Potrivit unui comunicat al CNAIR, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a emis, luni, autorizaţia de construire pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Mogoşoaia. Măsura vine la mai bine de un an și patru luni (16 luni în total) de când a fost semnat contractul de circa 6,8 milioane de euro.

Antreprenorul care realizează proiectarea şi execuţia pasajului de la Mogoşoaia este compania SC STRABAG SRL. Contractul pentru construcţia pasajului este în valoare de 32.259.665,70 lei fără TVA.

„Luni, 16.03.2020, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a emis Autorizația de Construire pentru proiectarea și execuția Pasajului de la Mogoșoaia”, transmite Compania Națională de Drumuri (CNAIR).

CNAIR arată că obiectivul de investiţii „Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti peste DN 1A” este situat pe Centura Bucureşti, între km 66+540 – km 67+340 include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810) şi rampa de coborâre km (66+920 – km 67+150), pasajul superior peste DN 1A, precum şi breteaua de acces 7 (km 66+870 – km 67+340) şi breteaua de acces 8 (km 66+870 km 67+280).

Pasajul de la Mogoșoaia

Cele mai citite articole

Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Antreprenorul a ofertat o perioadă de garanţie a lucrărilor de 10 ani.

Pasajul de la Mogoșoaia a fost considerat indispensabil pentru eliminarea unui „dop” de trafic de pe sectorul modernizat al Centurii Nord.  Circa 20 de kilometri din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizați și lărgiți la 4 benzi încă din 2010, iar singurul punct din zonă care a rămas nerezolvat a fost intersecția de la Mogoșoaia cu DN1A – un sens giratoriu unde constant apar blocaje și cozi kilometrice.

Abia în luna iunie 2017, după ani la rândul de promisiuni și revizuiri de studii, Compania de Drumuri scotea la licitație proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Mogoșoaia care ar urma să „ridice” Șoseaua de Centură peste DN1A București – Mogoșoaia – Ploiești.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil