TopGear.ro Diverse 4 sfaturi de îngrijire a tenului potrivite pentru orice bărbat

4 sfaturi de îngrijire a tenului potrivite pentru orice bărbat

de TopGear

Rutina de îngrijire a tenului a devenit un obicei sănătos, necesar pentru a menține sănătatea și aspectul îngrijit al feței. Regula se aplică și în cazul bărbaților, care își doresc mereu să arate bine și să se simtă încrezători și confortabil în propria piele. 

Contrar ideilor populare, ritualul de skincare nu trebuie să conțină o mulțime de pași dificil de urmat ori produse de frumusețe cu ingrediente sofisticate. În schimb, o rutină corectă se bazează pe satisfacerea nevoilor tenului și tratarea problemelor sale.

Dacă ești novice în tainele legate de îngrijire, iar termeni precum retinol, AHA sau BHA te duc cu gândul la proceduri complicate, stai fără grijă. În cele mai multe cazuri, mai puțin înseamnă mai mult, iar respectarea unor etape simple, în fiecare dimineață sau seară, vor ține departe liniile fine și ridurile. 

Iată patru sfaturi de îngrijire pe care le poți include în programul tău:

Spală-te pe față zilnic, dimineața și seara

Pentru început, curățarea zilnică a pielii este prima etapă și, poate, cea mai importantă când vine vorba de procesul de îngrijire. Indiferent de tipul tenului, un cleanser sau un produs de curățare face parte din arsenalul de bază al fiecărui bărbat.

Care este scopul? Ei bine, în fiecare zi, pielea noastră ia contact cu diverși factori externi. Praful, poluarea, transpirația și celulele moarte se acumulează pe față, formând un mediu prielnic pentru înmulțirea bacteriilor.

În timp, pot apărea probleme neplăcute, precum coșuri, acnee, roșeață sau descuamarea tenului. Prin urmare, atât dimineața, cât și seara, folosește un cleanser blând și, la final, clătește cu apă călduță din abundență.

Folosește instrumente smart pentru bărbierit

Odată cu evoluția tehnologiei, instrumentele destinate pentru îndepărtarea părului facial au avut parte de o transformare. Astfel, clasica lamă de bărbierit, cu două sau trei lame, a fost înlocuită cu gadgeturi smart, care ușurează procesul și au grijă de pielea sensibilă.

Dacă întâmpini dificultăți cu stilizarea bărbii, un aparat de barbierit inteligent oferă o experiență plăcută și confortabilă, din toate punctele de vedere. În primul rând, capetele flexibile din dotare contribuie la minimizarea riscului de apariție a iritațiilor.

Cele mai citite articole

Ca și în cazul femeilor, creșterea firelor de păr sub piele incomodează orice bărbat. Ei bine, tehnologia revoluționară a noilor aparate de bărbierit vine în ajutor, întrucât forma gadgetului ghidează firele de păr până ajung în poziția optimă de tăiere. 

În plus, dacă vrei să-ți monitorizezi progresul în privința îmbunătățirii tehnicii de bărbierit, asociază aparatul cu telefonul tău mobil. Astfel, vei putea descoperi noi informații direct prin intermediul aplicației instalate.

Exfoliază tenul de două ori pe săptămână 

După cum bine știm, pielea noastră produce celule noi la aproximativ 29 de zile, ceea ce înseamnă că pielea moartă este îndepărtată. Regenerarea tenului înlocuiește țesuturile deteriorate cu altele noi, astfel încât exfolierea se produce în mod natural.

Situația se modifică de-a lungul timpului. Pe măsură ce îmbătrânim, procesul încetinește și are nevoie de o mână de ajutor în completarea acestei sarcini.

Așadar, folosirea unui scrub pentru ten, de două ori pe săptămână, îndepărtează straturile de piele moartă și curăța murdăria acumulată în pori. Dacă ai o piele sensibilă, alege un produs cu particule mici, pentru o curățare blândă.

Hidratează tenul cu orice ocazie

Indiferent de vârstă, hidratarea tenului este secretul unei pieli sănătoase. Prin intermediul ingredientelor active, precum acid hialuronic sau glicerină, crema pentru față hrănește intens și echilibrează pH-ul natural al pielii. 

În timpul zilei poți folosi o loțiune a cărui textură pe bază de apă sau gel se absoarbe repede, iar pentru noapte, medicii dermatologi recomandă o cremă mai densă. 

Îngrijirea tenului a devenit un subiect de interes pentru bărbați, deoarece influențează, în mod pozitiv, aspectul pielii. Respectând o serie de pași și aplicând produsele corespunzătoare, te vei bucura de o piele fericită și sănătoasă pe tot parcursul anului.

Sursă foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Related Articles