TopGear.ro Actualitate 5 talente ascunse ale piloților de Formula 1

5 talente ascunse ale piloților de Formula 1

de TopGear

Actualii și foștii piloți din Formula 1 au o mulțime de talente ascunse. Noi le-am ales pe cele mai cunoscute și vi le vom prezenta în acest articol.

1. Sebastian Vettel – comedie

Se spune că nemții nu au un umor ieșit din comun, dar Sebastian Vettel nu este la fel precum compatrioții săi. De altfel, el are un umor foarte bun, fapt dovedit la câteva dintre aparițiile publice pe care le-a avut.

Mai mult decât atât, Sebastian Vettel și-a arătat această față la gala Autosport Awards din 2012, când, în timpul unui interviu pe scenă cu Steve Ryder, neamțul și-a arătat și talentul artistic. În plus, el l-a imitat și pe rivalul Kimi Raikkonen.

Dincolo de aceste aspecte, Sebastian Vettel rămâne unul dintre cei mai buni piloți din istoria recentă, chiar dacă aventura de la Ferrari nu a fost tocmai cum se aștepta. Vettel este de patru ori campion mondial, în 2010, 2011, 2012 și 2013, are 53 de victorii în Marele Premii din Formula 1, iar de 120 de ori s-a aflat pe podium. El a plecat din pole position de 57 de ori și a acaumulat 3001 puncte în carieră.

2. Giancarlo Fisichella – poker

Fostul pilot italian a obținut doar trei victorii în Grand Prix-urile din Formula 1, dar a reușit ca în circuit să își descopere o altă mare pasiune, pokerul. „Pokerul a devenit un mod foarte plăcut de a ne petrece timpul printre piloți. Am jucat cu foarte mulți piloți”, a marturisti Fisichella.

Italianul a concurat între 1996 și 2009 pentru echipe precum Minardi, Jordan, Benetton, Sauber, Renault, Force India și Ferrari. El a luat startul în 229 de curse, a fost de 19 ori pe podium și  obținut 275 de puncte în întreaga carieră. Ultima sa cursă a fost Marele Premiu de la Abu Dhabi din 2009.

De altfel, pe lângă Fisichella, din Formula 1, și Michael Schumacher, Jaime Agluersuari, Fernando Alonso și Robert Kubica aveau o mare pasiune pentru poker. De altfel, piloții au dezvăluit că de foarte multe ori au jucat texas holdem pentru a se distra și pentru a face ca timpul să treacă mai repede.

3. Lewis Hamilton – muzică

Cele mai citite articole

Cel mai în vogă pilot al momentului în Formula 1, Lewis Hamilton, are o mare pasaiune pentru muzică. El știe, de altfel, să cânte la pian și la chitară. De altfel, are și o apariție într-o melodie de pe un album al Christinei Aguilera.

„Muzica a fost o mare pasiune pentru mine încă din tinerețe. Am început să cânt la vârsta de 13 ani. Tot timpul a fost un hobby, dar cumva am ajuns să fiu serios și în această privință”, a afirmat Hamilton într-un interviu.

Lewis Hamilton este cel mai bun pilot al momentului din Formula 1 și se pregătește de câștigarea unui nou titlu mondial. Ar fi al șaptelea pentru Hamilton, după cele din 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 și 2019. În carieră, pilotul de la Mercedes a obținut 89 de victorii și 157 de podiumuri. El are un total de 3.588 de puncte și scrie istorie în Formula 1, fiind în cursa cu recorduri vechi.

4. Jenson Button – Triatlon

Fostul campion mondial a impresionat tot timpul cu calitățile sale fizice. Acestea erau datorate și faptului că era un mare fan al triatlonului. Pasiunea a fost transpusă de Button și participarea la o competiție oficială.

Astfel, în 2013, Jenson Button a mers în Filipine pentru a participa la un concurs Ironman, în care a înotat, mers pe bicicletă și alergat pe o distanță de 70 de mile. S-a descurcat mai mult decât onorabil, în condițiile în care a terminat pe locul 11 din 1.700 de participanți. Iar cei mai mulți dintre aceștia erau sportivi cu o condiție fizică ireproșabilă. El mai are și o pasiune pentru mașinile de lux, cum avea și Michael Schumacher.

Jenson Button a atins apogeul în Formula 1 în 2009, când a obținut singurul său titlu mondial. El a activat în Formula 1 pentru echipe precum Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn și McLaren. A câștigat 15 curse, iar de 50 de ori s-a aflat pe podium. În carieră a obținut 1.235 de puncte. Ultima cursă la care a participat a fost Marele Premiu de la Monaco, din 2017. După retragerea din Formula 1 a participat în Super GT GT500 Championship.

5. Nigel Mansell – magie

Fostul campion mondial din Formula 1 are o poveste aparte. În 2010, un accident de la Le Mans i-a pus sănătatea în pericol, având dificultăți de vorbire, dar a reușit să se recupereze complet cu ajutorul magiei.

„A trebuit să îmi fac creierul să funcționeze într-un fel diferit și a fost o provocare. Din acest motiv am învățat magie și m-am alăturat unui club. Acum, în multe feluri, a devenit mai electrizant decât să conduci o mașină de curse. Nu există sentiment mai plăcut decât să lași pe cineva cu gura căscată cu ajutorul unui truc”, a afirmat Nigel Mansell despre pasiunea sa.

Nigel Mansell a fost campion mondial în Formula 1 în 1992.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil