TopGear.ro Recomandari Acestea sunt mărcile auto la care nu te-ai fi gândit niciodată că sunt preferate de samsari, pe lângă Mercedes, Audi sau BMW

Acestea sunt mărcile auto la care nu te-ai fi gândit niciodată că sunt preferate de samsari, pe lângă Mercedes, Audi sau BMW

de TopGear

Samsar este un cuvânt foarte des folosit când ne referim la piaţa de maşini second-hand.

Samsarul este o persoană care intermediază afaceri de vânzare-cumpărare, o persoană care face din orice lucru obiect de negoţ. La noi în România meseria de samsar de mașini este, sau cel puțin era, foarte profitabilă.

GALERIE FOTO

Cum funcționează „rețeta” unui samsar? Aduc din străinătate automobile de doar 3-5 ani vechime, însă cu rulaj peste 300.000-500.000 km. Ele sunt foarte avantajoase pentru că au preț bun de achiziție, se prezintă în stare bună. Simpla măsluire a kilometrajului cu 300.000 km în jos îi poate aduce un profit de câteva mii de euro celui care vine mașina, iar clientul este convins că a făcut o afacere bună.

Mașini premium

Chiar dacă mașinile premium (Mercedes-Benz, Audi sau BMW) sunt cele mai atrăgătoare pentru clienți pentru ca oferă statut, confort și siguranță, mașinile pregătite de samsari pot aparține și unor modele comune. Volvo și Mazda sunt două mărci undeva între cele categorii.

Măricile auto comune

Următoarele pe listă sunt mărcile non-premium care au faima de mașini fiabile, mașini care costă sub 10.000 de euro. Acest segment de cumpărători cu un buget mai mic este cel mai predispus să fie înșelați. Mașinile au mai mulți kilometri dați înapoi și au daune ascunse.

Cele mai citite articole

Ca și în cazul mașinilor premium, și mărcile comune produse în Germania rămân cel mai bine vândute. Există ideea că mașinile germane sunt foarte fiabile și rezistente. Cele mai căutate mărci din această categorie sunt:

-Volkswagen (Passat, Golf)

-Skoda (Octavia, Superb)

-Opel (Astra, Insignia)

-Ford (Mondeo)

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles