TopGear.ro Actualitate Alt oraș din România intră în izolare. Traficul rutier, restricționat

Alt oraș din România intră în izolare. Traficul rutier, restricționat

de TopGear

Un alt oraș din România intră în izolare, după Suceava, care a fost carantinat de guvern începând cu data de 31 martie. Este vorba de Gura Humorului, oraș care are acum traficul rutier restricționat. Ceea ce diferă față de Suceava este că autoritățile din Gura Humorului au decis singure intrarea în autoizolare a orașului, pentru a proteja locuitorii. Este primul caz de acest fel din România, dar nu și ultimul, pentru că autoritățile din Siret au anunțat o măsură similară. Atât Gura Humorului, cât și Siret, se află în județul Suceava, cel mai afectat de coronavirus din România.

Autorităţile din Gura Humorului au luat decizia autoizolării, în încercarea disperată de a preveni răspândirea coronavirusului. În Gura Humorului nu a fost declarată până acum nicio îmbolnăvire, dar apropierea de Suceava îi sperie pe localnici. Poliţiştii din oraş s-au mutat la intrările şi ieşirile din localitate, unde efectuează controale.

Autoizolarea implică un singur lucru: diminuarea accesului în oraşul Gura Humorului a persoanelor, în afara celor prevăzute în Ordonanţele 3, 4, 5 şi 6. Patrulele din interiorul oraşului s-au mutat la intrările şi ieşirile din localitate.

„Din evidenţele noastre, 70% din persoanele idetificate cu declaraţii în timpul zilei erau din alte părţi. Incă nu aveam azi de dimineaţă nicio situaţie de infectare cu COVID-19 şi încercam, în limitele legii şi în conformitate cu prerogativele pe care le avem, să luăm măsuri pentru sănătatea publică a oraşului”, a declarat primarul Marius Ursaciuc.

Cele mai citite articole

Marius Ursaciuc a mai declarat că au fost închise şi drumurile secundare, pe care circulau de obicei oamenii din satele din apropiere, care veneau cu căruţele.

„Oamenii trebuie să înţeleagă că sunt magazine şi în localităţile din jur, în apropierea caselor lor. Sunt si bancomate. La Frasin sau la Păltinoasa. Mai sunt farmacii, benzinării înaintea filtrelor de la intrarea în oraş”, a mai spus Ursaciuc.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles