TopGear.ro Actualitate 64 De Ani de când Elvis Presley i-a Dăruit Mamei sale Celebrul Cadillac Roz

64 De Ani de când Elvis Presley i-a Dăruit Mamei sale Celebrul Cadillac Roz

de TopGear

Luna aceasta, pe 5 septembrie, s-au împlinit fix 64 de ani de când regele rock n roll-ului, Elvis Presley îi făcea o surpriză mamei sale, pe care o diviniza, dăruindu-i un Cadillac roz.

Avea să fie începutul unei mari pasiuni: Elvis și mașinile Cadillac; se spune că artistul a ajuns să dăruiască persoanelor importante din viața sa câte un Cadillac, iar la moartea sa, coloana funerară a fost deschisă de un dric Cadillac alb în care era depus sicriul lui Elvis urmat de 17 limuzine Cadillac albe.

Primul Cadillac – anul 1955

Totul a început în 1955, când Elvis Presley își cumpăra primul său Cadillac, un model Fleetwood Series 60 din 1954. Ceea ce făcea din acest Cadillac unul special era culoarea: roz.

Elvis a iubit foarte mult această mașină care avea să îi asigure lui și trupei sale, Blue Moon Boys, transportul de care aveau nevoie în turnee.

Mașina a suferit la un moment dat o defecțiune la sistemul de frânare și a fost distrusă într-un incendiu provocat pe marginea drumului în Arkansas în iunie 1955.

Deși evenimentul a fost unul tragic, nu l-a împiedicat pe Elvis să cumpere un nou Cadillac. Două zile mai târziu, Elvis și a cumpărat un Cadillac Fleetwood Series 60 din 1955, albastru, cu plafonul neagru.

Totuși, artistul a rămas în continuare îndrăgostit de culoarea roz a acestui model de mașină și chiar amintește despre un Cadillac roz în piesa sa  „Baby, Let’s’s Play House”.

A fost prima piesă a lui Elvis Presley care a apărut în topurile naționale, pe locul cinci în Country Singles Charts din 1955. Piesa avea să îl inspire mai târziu pe chitaristul Led Zeppelin, Jimmy Page.

Cu gândul la vechiul Cadillac care a ars, Elvis a cerut să fie revopsit modelul din 1955 în roz, dar i-a lăsat plafonul negru. Artistul i-a dăruit mașina cadou mamei sale, Gladys.

Mama artistului nu a avut niciodată permis de conducere, dar se mândrea în fața tuturor, spunând că aceasta era mașina ei. Elvis s-a folosit totuși în continuare de această mașina pentru transportul trupei sale timp de peste un an.

Unul dintre membrii trupei, Scotty Moore, a bușit mașina, provocând daune de 1.000 de dolari. Elvis tocmai semnase un contract, așa că, cu banii obținuți, a înlocuit tapițeria, a reparat caroseria și a vopsit plafonul în alb.

A cumparat 5 Cadillac-uri pe parcursul vietii

Elvis avea să cumpere cinci Cadillac-uri de-a lungul vieții sale, dar niciunul nu avea să fie mai faimos decât acel Cadillac roz.

  • Acel celebru Cadillac roz, este acum expus la Graceland, reședința lui Elvis Presley, și va rămâne acolo permanent.

Mașina a fost adusă în fața intrării locuinței Graceland în 2006, când George W. Bush și prim-ministrul japonez, Junichiro Koizumi au venit în vizită.

Decizia lui Presley de a-și vopsi Cadillacul în roz i-a inspirat pe mulți să facă la fel cu mașina lor. Ford era singura companie de autovehicule la acea vreme care oferea clienților mașini roz.

Din acest motiv și datorită influenței pe care Elvis a avut-o asupra publicului, mulți au decis să-l urmeze pe rege și să-și vopsească propria mașină în culoarea roz.

Mașinile Cadillac au fost menționate de mai multe ori în filme, cântece și alte domenii ale culturii populare. Cea mai faimoasă poate fi piesa „Pink Cadillac” a lui Bruce Springsteen din 1984, care a fost inspirată din piesa „Baby, Let’s Play House”.

Cadillacul roz al lui Elvis Presley poate fi considerat una dintre cele mai faimoase mașini din toate timpurile și cu siguranță ar putea fi vândută la o sumă extrem de mare dacă aceasta ar fi scoasă la licitație vreodată.

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!