TopGear.ro Recomandari Care este cea mai bună trusă de scule?

Care este cea mai bună trusă de scule?

de TopGear

În orice atelier trebuie să existe o trusă de scule care să rezolve de la cele mai mici probleme, la cele mai mari reparații. Însă cum găsești trusa de scule care să se plieze unei game atât de diverse de activități?  Deși cumpărarea individuală a tuturor instrumentelor de care este posibil să ai nevoie poate fi o idee bună, poate dura mult timp până când vei aduna toate sculele de care ai nevoie la casa ta.

Trusa de scule: ce trebuie să știi înainte de a o cumpăra

Dacă nu dorești să alegi instrumentele unul câte unul și să petreci o cantitate semnificativă de timp făcând acest lucru, o trusă de scule completă reprezintă cea mai bună opțiune pentru tine.Pentru a găsi trusa de scule potrivită, trebuie să știi ce să cauți înainte de a cumpăra. Iată principalele aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere:

Ce va trebui să repari cu trusa de scule?

Cu siguranță nu vei dori să cumperi o trusă de scule care nu are instrumentele de care ai nevoie. Gândește-te la ce vei folosi trusa și de ce scule vei avea nevoie. Poți opta pentru o trusă necesară reparațiilor casnice, pentru reparații la sistemul electric, o trusă pentru mașina sau chiar una universală. Nu e neapărat necesar să optezi pentru scule profesionale dacă le folosești extrem de rar. 

Caută un set de instrumente care să includă toate sau cel puțin majoritatea instrumentelor de care ai nevoie. Dacă trusa ta conține mai multe instrumente și accesorii, atunci este, de asemenea, o idee bună să optezi și pentru un organizator de instrumente. Un organizator de instrumente te va ajuta să îți organizezi uneltele, astfel încât să le ai la îndemână atunci când vei avea nevoie. 

Ce unelte trebuie să conțină o trusă de scule bună?

Majoritatea truselor de unelte de uz casnic conțin cele mai frecvente dimensiuni de șurubelnițe, chei cu soclu și clește.Deoarece automobilele au diferite dimensiuni de șuruburi, un set de instrumente mecanice oferă de obicei o serie de șuruburi și biți de șurub. Trusele de grădinărit au unelte portabile mici, ideale pentru lucrul în și în jurul legumelor, plantelor și florilor delicate.

Cele mai citite articole

Trusele cu scule de uz casnic utilizează metale durabile – cum ar fi oțelul sau un aliaj de oțel – și materiale plastice care variază în funcție de tipul setului specific. Cheile, cleștele, șurubelnițele și cheile cu soclu din kiturile pentru unelte de uz casnic, auto și pentru biciclete sunt de obicei fabricate din oțel cobalt sau crom. Aceste aliaje sunt mai dure și pot rezista la contactul metal-metal fără decupare sau rupere.

Instrumentele de grădinărit care trebuie să reziste mediilor umede sunt realizate de obicei din oțel inoxidabil lustruit, care este foarte dur și rezistă ruginii și coroziunii din apă și umezeală. Majoritatea sculelor manuale au mânere din plastic mulate, cu mâner cauciucat, care le fac confortabile de ținut, indiferent dacă vrei să sapi o gaură pentru o plantă de tomate sau să strângi un șurub pe un etrier de frână.

În funcție de ceea ce îți dorești să repari, e posibil să ai nevoie de instrumente specifice, însă unele unelte este important să le ai la tine, indiferent de problema care se ivește. Aici putem include diferite tipuri de patente, clești, ruletă, bomfaier și lame de schimb, cutter, ciocan, șurubelnițe cu diferite vârfuri sau dimensiuni, cheie franceză, cuie și șuruburi.

Ce dimensiuni are trusa de scule potrivită?

Îți recomandăm să optezi pentru o trusă de unelte care vine cu o dimensiune mică a carcasei. Acest lucru te va ajuta să o transporți și să o depozitezi cu ușurință. Un alt factor pe care ar trebui să-l iei în considerare este rezistența și durabilitatea carcasei trusei de scule. 

Dacă carcasa nu este durabilă, instrumentele din interiorul carcasei vor fi deteriorate împreună cu carcasa.  Greutatea este un alt factor important pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când alegi un set de unelte. Cu cât setul este mai ușor, cu atât este mai facil de transportat. 

Cât costă o trusă de scule de calitate?

Pe piața autohtonă vei găsi multe prețuri la trusele de scule pentru service-uri auto. Îți poți stabili o marjă de preț și să încerci să te încadrezi în aceasta. Recomandarea noastră este să nu faci rabat de la calitate și să optezi pentru un brand cunoscut care și-a dobândit eficiența și renumele de-a lungul timpului. 

Cele mai citite articole

Related Articles