TopGear.ro Actualitate Ce este o barca pneumatica?

Ce este o barca pneumatica?

de TopGear

O barca gonflabila este o barca de dimensiuni mici, care se umple cu aer in timpul utilizarii, dar poate fi dezumflata pentru depozitare. Aceste nave transporta incarcaturi de marfa si de pasageri comparabile cu omologii lor traditionali, dar necesita mult mai putin spatiu pentru depozitare. 

Adesea, aceste vase se auto-umfla, asa cum se intampla adesea atunci cand sunt utilizate ca barci de salvare sau sunt usor de umflat cu o pompa de aer standard. In plus, barcile mai mari sunt adesea echipate cu motoare exterioare. O barca pneumatica este disponibila in mai multe dimensiuni si cu mai multe functii, astfel incat sa fie aleasa in functie de necesitatile fiecarei persoane.

Cum se utilizeaza o barca gonflabila?

Cea mai obisnuita utilizare pentru o barca gonflabila este ca o barca de salvare in cazul ambarcatiunilor mari. Multi capitani de barca prefera barcile de salvare gonflabile, deoarece necesita mai putin spatiu disponibil pe punte.

In plus, barcile de salvare traditionale din material tare se lovesc adesea de diverse obiecte dure care le  provoaca urme de lovituri si vopsea razuita. Aceasta deteriorare accidentala este evitata prin utilizarea barcilor pliabile. 

In plus fata de siguranta, o barca gonflabila poate oferi recreere si transport pasagerilor. Flotabilitatea acestor barci face mai usoara coborarea lor si recuperarea lor din apa. Acest lucru face ca aceste barci sa fie convenabile pentru transportul pasagerilor si al echipamentelor intre plaja si iaht. 

Cele mai citite articole

In plus, atunci cand sunt echipate corespunzator, aceste barci pot fi utilizate pentru activitati recreative, cum ar fi scufundari, pescuit sau chiar schi nautic.

Pescarii de regula aleg de multe ori barci gonflabile pentru depozitare usoara. Adesea, o astfel de barca are 3,65 metri si poate suporta pana la 500 kg dar cantareste mai putin de 30kg. Cand este dezumflata, barca nu ocupa mai mult spatiu decat o valiza mare si poate fi depozitata cu usurinta intr-un dulap standard.

Greutatea usoara si dimensiunea mica a barcii gonflabile moderne, de asemenea, o face o alegere populara in randul excursionistilor. Barcile gonflabile concepute pentru a tine o persoana pot cantari mai putin de 5 kilograme, dar pot transporta 200kg kilograme. Drumetiile lungi pe rauri devin acum din ce in ce mai frecvente cu aceste barci, in timp ce in trecut, aceste calatorii ar fi fost limitate de greutatea si dimensiunea navei.

Cum se alege corect barca pneumatica?

O barca pneumatica poate fi aleasa tinand cont de modul in care urmeaza sa fie folosita. Acest aspect este foarte important avand in vedere faptul ca, daca barca nu este corect aleasa va fi complet inutila. 

De asemenea, este important ca cei care vor sa cumpere o barca sa tina cont de spatiul in care urmeaza sa o depoziteze. In acest caz, daca nu exista spatiu suficient pentru a depozita barca, atunci costurile pentru mentenanta barcii vor creste. 

Numarul de persoane care vor calatori in barca este foarte important de asemenea, pentru ca barca trebuie sa fie suficient de incapatoare pentru a se putea urca in ea toti care urmeaza sa calatoreasca. O familie cu 6 membri va cumpara o barca mai mare decat un pescar solitar.

Cele mai citite articole

Related Articles