TopGear.ro Actualitate Ce sisteme de protecție sunt recomandate pentru mașini?

Ce sisteme de protecție sunt recomandate pentru mașini?

de TopGear

Ce sisteme de protecție sunt recomandate pentru mașini?

Alarmele auto sunt cruciale pentru toate vehiculele. Acestea au grijă să avertizeze imediat proprietarul vehiculului în caz de furt, prin intermediul unei sirene puternice, oferindu-vă șanse mult mai mari de a preveni furtul vehiculului și a bunurilor din interior.

Nu toate alarmele auto din fabrică pot proteja pe deplin un vehicul, iar mașinile mai vechi pot să nu aibă deloc un sistem de alarmă. De aceea, un sistem de alarmă auto aftermarket este un produs grozav de luat în considerare. Nu numai că va ajuta la protejarea unui vehicul care nu are o alarmă instalată din fabrică, dar are și mai multe funcții pentru a detecta furtul auto și poate oferi securitate pentru o gamă largă de vehicule. Alarmele auto aftermarket sunt sisteme de securitate care detectează potențialul furt și alertează proprietarii de vehicule în situații de urgență. Aceste sisteme de alarmă vin de obicei cu o varietate de senzori pentru a detecta orice fel de activitate suspectă. Aceștia pot fi senzori de șoc, senzori de spargere a sticlei sau senzori de înclinare.

Multe alarme auto sunt dublate de sisteme de acces fără cheie, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot debloca, încuia, dezarma și deschide portbagajul mașinii de la distanță. Deși aceste sisteme pot fi achiziționate online, ele necesită adesea o instalare profesională. Cantitatea de protecție și caracteristicile de confort, pe care un client le preferă, va dicta ce tip de sistem de alarmă ar fi cel mai bun pentru el.

Diferite tipuri de sisteme antifurt permit diferite niveluri de monitorizare. Cunoașterea diferenței dintre aceste alarme auto va ajuta în procesul de cumpărare și va indica cele mai bune sisteme de alarmă auto pentru fiecare.

Sistem de alarmă unidirecțional. Un sistem de alarmă auto unidirecțional este cel mai elementar tip de alarmă. Aceste tipuri permit utilizatorilor să-și controleze mașina printr-o cheie. De obicei, aceste comenzi controlează încuietorile ușilor, alarma și portbagajul. Numele provine de la capacitatea sistemului de a trimite comenzi către mașină, dar mașina nu poate comunica cu utilizatorul.

Cele mai citite articole

Sistem de alarma bidirecțional. O alarmă bidirecțională, pe de altă parte, are aceleași capacități de a trimite mesaje și comenzi către mașină prin intermediul unei chei, dar mașina poate trimite și alerte sau actualizări utilizatorului. Acest lucru se realizează printr-o telecomandă LCD separată, care controlează același sistem ca și telecomanda. Unele telecomenzi monitorizează lucruri precum starea alarmelor, dacă vehiculul este blocat sau nu, durata de viață a motorului și starea bateriei. Acest tip de sistem este bun pentru prevenirea alarmelor false.

Dincolo de căutarea unui anumit tip de sistem, alarmele auto variază în funcție de diferitele caracteristici care sunt incluse. Unele caracteristici, cum ar fi întreruperea de pornire în siguranță, oferă protecție suplimentară împotriva furtului. Această caracteristică specială dezactivează pornirea motorului, așa că, chiar dacă un hoț ar pătrunde în mașină, nu ar putea să pornească mașina sau să miște volanul. Senzorul de șoc detectează vibrații sau impacturi neobișnuite care ar putea fi cauzate de cineva care încearcă să intre în vehicul sau să spargă un geam.

Alte caracteristici sunt mai puțin din motive de securitate și mai mult pentru confortul și ușurința utilizatorului, dintre care cea mai comună este pornirea de la distanță. Pornirea de la distanță a motorului permite utilizatorilor să încălzească, să răcească și să pornească vehiculul de la distanță. Acest sistem la distanță este foarte convenabil. O altă caracteristică opțională este un buton de pornire. Butoanele de apăsare permit o mai mare ușurință în utilizare, deoarece nici măcar nu necesită ca utilizatorii să scoată cheia pentru a conduce, atâta timp cât telecomanda este în mașină.

Cu multe sisteme moderne de alarmă auto, există multe caracteristici complicate și avansate care pot fi dificil de controlat sau stăpânit pentru unii. Așadar, pentru cei care își doresc un sistem de alarmă auto de bază, cu toate dotările necesare, sistemul de securitate unidirecțională Viper este perfect. Această alarmă include o telecomandă cu trei butoane, care face intrarea fără cheie, rapidă și ușoară. Deși această alarmă auto aftermarket este foarte simplă, încă are caracteristicile de securitate esențiale pentru a proteja vehiculul și bunurile proprietarului. Senzorul de accident în două etape și imobilizatorul motorului lucrează împreună pentru a opri potențialii hoți de mașini.

Pe scurt, o alarmă auto este un sistem de protecție creat nu numai pentru a-ți proteja mașina de eventuale furturi, ci si de alte tipuri de fapte precum acte de vandalism sau ca efect de descurajare. Astăzi sunt de obicei dispozitive mici, ușor de instalat și care fac posibil ca proprietarul mașinii să primească o alertă în cazul oricărui potențial pericol.

Cele mai citite articole

Related Articles