TopGear.ro Actualitate Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un laptop

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un laptop

de TopGear

Laptop-urile sunt suficient de compacte pentru a fi transportate cu usurinta si in acelasi timp suficient de versatile pentru a rula aplicatii solicitante. Un laptop cel mai bun instrument pentru a face munca serioasa sau a te juca, indiferent daca esti acasa, pe drum, intr-o sala de clasa sau le poti cumpara daca esti in pana de idei de cadouri pentru barbati. In timp ce tabletele si smartphone-urile de sine statatoare sunt intotdeauna populare, majoritatea oamenilor isi dau seama ca totul, de la realizarea unui act de cercetare, pana la realizarea video sau la jocuri, functioneaza mai bine pe un laptop. Asadar, ce tip de laptop ar trebui sa achizitionezi? Iata cateva aspecte de care poate ai vrea sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi un laptop dintr-o gama de laptopuri ieftine.

Exista o mare varietate de dimensiuni, functii si preturi, ceea ce face ca alegerea celui  mai bun laptop sa fie o provocare. De aceea, trebuie sa iti dai seama care sunt nevoile tale. Ecranele de  12,5 pana la 14 inchi  ofera cel mai bun echilibru intre utilizabilitate si portabilitate. Ecranele mai mari sunt in regula daca nu calatoresti mult, iar modelele mai mici sunt minunate pentru copii.

Daca esti dispus sa dai peste 2000 de lei, ia in considerare cel putin aceste specificatii minime: Core i5 CPU 1920 x 1080 ecran 8 GB  RAM SSD  Storage in loc de hard disk.

Chromebookurile  sunt bune pentru copii si studenti, iar functionalitatea lor se extinde rapid. Laptopurile Windows si MacBook-urile ofera o multime de functionalitati; ce platforma preferi este o problema de gust personal.

Cele mai citite articole

Incepe prin a alege o platforma: Mac, Windows sau Chrome OS? Aceasta nu este o intrebare usoara la care sa raspunzi, mai ales daca nu esti familiarizat atat cu Mac-urile, cat si cu computerele. Dar aceasta privire de ansamblu rapida a punctelor tari si a punctelor slabe ale fiecarei platforme ar trebui sa ajute.

Peste 8 ore de viata a bateriei sunt ideale daca intentionezi sa iei laptopul oriunde. Poti lua in considerare chiar un laptop 2 in 1  (fie unul indoit, fie detasabil) daca vrei sa folosesti laptopul ca tableta. In caz contrar, un notebook standard este o alegere mai buna.

Daca cumperi un notebook mare, voluminos sau un sistem de jocuri pe care il vei folosi doar la birou, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la durata de viata a bateriei. Cu toate acestea, daca intentionezi sa folosesti laptopul departe de o sursa de alimentare, chiar daca este acasa sau la serviciu, vei dori cel putin 7 ore de anduranta, 8+ ore fiind ideale. Pentru a determina durata de viata a bateriei preconizate pentru un notebook, nu lua de bun cuvantul producatorului. In schimb, citeste rezultatele unor terte parti din surse obiective, cum ar fi recenziile diversilor utilizatori.

In ziua de azi, poti cumpara un laptop utilizabil sub 1000 de lei, dar daca poti bugeta mai mult, vei obtine un sistem cu o calitate mai buna, o performanta mai puternica si un ecran mai bun.

Cele mai citite articole

Related Articles