TopGear.ro Actualitate Roboţi, coboți, roboți industriali viitorul devine mai promițător

Roboţi, coboți, roboți industriali viitorul devine mai promițător

de TopGear

Roboţi, coboți, roboți industriali viitorul devine mai promițător

Roboţi, coboți, roboți industriali viitorul devine mai promițător

În mai puțin de două decenii companiile focusate pe dezvoltarea roboților au reușit să ajute la automatizare unui număr foarte mare de afaceri.

Roboți şi-au făcut locul în rândul echipelor umane, ajutând la creșterea productivității şi a cifrei de afaceri. Ușor au înlocuit forța umană în domeniile ce presupun toxicitate ridicată (vopsitorii) dar şi în cele care presupun realizarea de sarcini ce pun în pericol sănătatea (sudură). Ultimii ani ne-au arătat că roboţii şi oamenii pot împărţi sarcinile confortabil şi convenabil susţinând progresul.

Cum de realizează automatizarea?

În contextul în care tot mai multe domenii dezvoltarea este condiţionată de prezenţa roboţilor aceştia au devenit tot mai tentanţi. Achiziţionarea de roboţi industriali nu mai pare desprinsă din filme, ci o acţiune ce trebuie realizată cât mai rapid pentru a progresa. 

Dacă aţi hotărât că coboții şi braţele robotizate sunt soluţii ideale trebuie să treceți la acțiune! Găsiţi partenerii care vă vor ajuta să luaţi cele mai bune decizii, să descoperiți care sunt soluții potrivite pentru afacerea gestionată. Cu parteneri de încredere, precum Universal Robots, puteţi găsi soluţiile perfecte. Beneficiaţi de consultanţă şi totodată de soluții personalizate care răspund necesitaţilor. 

Cele mai citite articole

Înainte de a se lua decizia de a se implementa roboți industriali trebuie să se realizeze o analiză temeinică a scopului, să se creioneze ținte ce trebuie atinse, adică să se realizeze un plan de afaceri bine stabilit. Dacă sunt îndeplinite acești pași se impune realizarea unor testări minuțioase, de asemenea trebuie să se ia în calcul prezenţă continuă a factorului uman. Îndeplinind aceste condiții automatizare nu este doar plăcută, dar şi un succes sigur. Mulți fac greşeala să considere că introducerea de roboți industriali va rezolva orice problemă a companiei. Greșit, atrag atenția specialiștii, care susțin că o analiză foarte consistentă a afacerii, o planificare riguroasă şi implementarea treptată şi corectă dispozitivelor de automatizare, sunt elementele care asigură succesul procesorului. De asemenea trebuie să se ia în considerare importanța factorului uman. Automatizarea nu înseamnă dispersarea totală angajaților întrucât supravegherea roboților este strâns legată de activitatea acestora.  Ca operațiunea de automatizare să se realizeze fără surprize neplăcute trebuie să existe se ia în considerare specializarea personalului în acest sens.

Alte aspecte care trebuie să se ţină cont când vine vorba de automatizare sunt elementele suport. Trebuie precizat că achiziționarea unui robot industrial sau unui număr mai mare de roboți nu înseamnă neapărat ca procesul de automatizare este complet, ci mai degrabă că este un  prim pas. Cei ce aleg soluţii complete trebuie să ia în calcul şi parametrii suplementari care contribuie la succesul operaţiunii.

De reținut

Automatizarea este o etapă importantă în procesul de industrializare, este pasul ce asigură randament şi evoluţie pozitivă dacă este bine realizat. Totuşi procesul nu trebuie efectuat după ureche, ci după un plan bine stabilit şi cu consiliere în partea specialiştilor. 

Cele mai citite articole

Related Articles