TopGear.ro Actualitate Cine are nevoie de gazduire dedicata – si de ce?

Cine are nevoie de gazduire dedicata – si de ce?

de TopGear

Cine are nevoie de gazduire dedicata – si de ce?

V-ati saturat ca website-ul dvs. sa se incarce lent din cauza altor site-uri gazduite pe acelasi server? Aveti nevoie de mai multe resurse pentru numarul tot mai mare de vizitatori si clienti ai site-ului dvs. web? Cerintele site-ului dvs. depasesc planul actual de gazduire web? Daca da, ar putea fi timpul sa luati in considerare trecerea la gazduire dedicata.

Ce este gazduirea dedicata?

Gazduirea dedicata va permite sa utilizati un server intreg pentru website-ul, aplicatiile si afacerea dvs. – totul pentru dvs. Infrastructura cu un singur utilizator, spatiul mare de stocare si puterea extinsa de procesare va vor asigura ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la problemele legate de partajarea resurselor cu alti clienti.

In plus, cu un server dedicat puteti gazdui mai multe site-uri si puteti rula mai multe aplicatii cu viteze de procesare ultrarapide si securitate maxima. Toate acestea sunt caracteristici care ofera serverelor dedicate un avantaj mare fata de alte tipuri de servicii de gazduire web.

Cine ar trebui sa opteze pentru gazduire dedicata?

Daca detineti sau gestionati oricare dintre tipurile de afaceri de mai jos, este posibil sa aveti nevoie de un server dedicat:

  • Companii de dimensiuni medii pana la mari, cu peste 500 de angajati care gestioneaza cantitati mari de date. Daca afacerea dvs. contine baze de date, infrastructura mare de inventar/lant de aprovizionare si sute de tranzactii de comert electronic pe ora, aveti nevoie de un server dedicat.
  • Administratorii de sistem, dezvoltatorii si companiile din domeniul tehnologiei informatiei care doresc sa isi personalizeze mediul de server conform specificatiilor lor si sa ruleze aplicatii web care necesita mult resurse, cum ar fi: sisteme de management al continutului, software personalizat, aplicatii bazate pe API, software ca serviciu si site-uri de comert electronic.
  • Agentii si resellerii de gazduire web au nevoie de servere dedicate oferite de un provider cu renume precum hostx.ro pentru a gazdui site-urile web ale clientilor lor. Un server dedicat le permite sa isi gestioneze clientii intr-un singur loc, fara a fi nevoie sa gestioneze mai multe conturi de gazduire pe diferiti furnizori.

Avantajele gazduirii dedicate

Serverele dedicate reduc drastic timpul de nefunctionare al afacerii dvs., oferind puterea, ritmul si viteza de care aveti nevoie pentru a prospera. O infrastructura cu un singur utilizator inseamna ca serverul dvs. este utilizat doar de dvs. Veti fi singurul proprietar al acelui server si nu veti imparti resurse cu alti clienti de la furnizorul dvs. de gazduire web.

Serverele dedicate ofera resurse consistente pentru a sustine site-uri web sau aplicatiile companiilor.

Mai multa viteza

Sustineti-va website-urile si aplicatiile  sa prospere in loc sa fie incetinite de resursele care sunt partajate cu alti clienti. Cu un server dedicat, puteti avea de o viteza de zeci de ori mai mare fata de alte planuri de gazduire web.

Configuratii personalizabile

Personalizati configuratiile software si hardware ale serverului pentru ca acesta sa functioneze eficient, in functie de nevoile dvs. si ale afacerii dvs.

Serverele dedicate pot fi imbunatatite adaugand mai multa memorie, putere de procesare, spatiu pe hard disk si latime de banda.

Securitate mai buna

Obtineti control deplin asupra securitatii cu un server dedicat. Nu veti risca sa aveti downtime din cauza lipsei de masuri de securitate a altui client.

Puteti decide ce sistem de operare (OS) sa rulati si cand sa instalati update-uri pentru sistemul de operare. In plus, serverele dedicate pot fi configurate mai eficient pentru respectarea PCI (standardul de securitate a datelor din Industria Platilor cu Cardul), permitandu-va sa procesati si sa stocati in siguranta date sensibile.

Aceasta securitate de inalta calitate va protejeaza si site-ul de atacurile de tip DDoS si alte atacuri cibernetice.

Cele mai citite articole

Acces complet

Obtineti toate instrumentele de care aveti nevoie pentru a va gestiona direct fisierele, bazele de date, conturile de e-mail, certificatele SSL, domeniile web si tot ce se afla pe server.

Serverele dedicate includ panouri de control precum cPanel, Plesk sau DirectAdmin (dar nu numai)  pentru a va ajuta sa va administrati serverul mai usor.

Control total

Pe un server dedicat puteti alege variantele de configurare care corespund necesitatilor dvs. Puteti sa ii personalizati configuratia software  si sa ii gestionati resursele fara nici o restrictie.

In plus, puteti alege locatia centrului de date al serverului dvs., permitandu-va sa va asigurati cea mai buna viteza posibila intre un site web sau o aplicatie si vizitatorii sai – la scara globala.

Modalitati de gestionare a unui server dedicat

Cum va construiti serverul dedicat pentru a indeplini obiectivele si standardele afacerii dvs.? Gazduirea dedicata administrata va usureaza munca, oferindu-va software-ul si hardware-ul de care aveti nevoie pentru a crea mediul potrivit pentru afacerea dvs.

  • Realizarea managementului serverelor cu cPanel sau DirectAdmin. Permite tuturor tipurilor de companii sa creeze noi conturi FTP si de e-mail, sa configureze domenii si subdomenii, sa gestioneze baze de date si fisierele de pe server.
  • Gestionarea fisierelor de pe serverul dvs. folosind Secure File Transfer Protocol (SFTP). Permite clientilor sa mentina fisierele server de la distanta printr-o conexiune securizata, inclusiv incarcarea, crearea si stergerea fisierelor si gestionarea setarilor de permisiuni ale fisierelor.
  • Utilizarea liniei de comanda cu Acces Secure Shell (SSH). Permite tuturor tipurilor de clienti sa instaleze aplicatii pe partea de server si sa efectueze alte sarcini de la distanta care nu pot fi efectuate prin FTP.
  • Instalarea cu un singur click a aplicatiilor populare pentru site-uri web, inclusiv WordPress, Joomla, Drupal si multe altele, cu ajutorul Softaculous.

Caracteristici suplimentare pentru gazduire dedicata

Adrese IP dedicate

Atunci cand alegeti un plan de gazduire dedicat, o caracteristica importanta pentru un server dedicat este o adresa IP dedicata. Aceasta va ajuta sa va protejati site-ul de penalitati cauzate de clientii care trimit spam pe spatiul de server partajat.

Certificate SSL

Certificatele SSL va pot oferi o modalitate sigura de a transfera informatiile private ale clientilor dvs. Aceasta criptare pe 2048 de biti este excelenta pentru transferurile securizate de date intre site-ul/aplicatia dvs. si clientii dvs.

Actualizari hands-off

Gestionarea serverului dvs. dedicat este supravegheata de o echipa de experti interni ai companiei de gazduire. Patch-urile de securitate ale sistemului de operare, actualizarile control panel-ului   si configuratiile personalizate vor fi gestionate complet de aceasta echipa.

Instrumente gratuite de migrare

Daca aveti un site web existent, ar trebui sa profitati de instrumentele gratuite de migrare a site-urilor web. Aceste instrumente si ghiduri ajuta la asigurarea unui transfer de succes al site-ului web de la o platforma de gazduire la alta. De asemenea, puteti utiliza serviciile de gazduire gestionate pentru migrarea site-urilor web.

Concluzie

Cand este timpul sa luati in considerare un server dedicat si un plan de gazduire gestionat?

  • Cand aveti nevoie de mai mult spatiu de stocare, de o viteza mai rapida de procesare si securitate la nivel de intreprindere.
  • Cand aveti nevoie de acces 100% si control asupra unui server si a tuturor resurselor acestuia.
  • Cand aveti nevoie de asistenta tehnica din partea expertilor pentru site-ul si aplicatiile dvs. 24/7/365.

Cele mai citite articole

Related Articles