TopGear.ro Actualitate Cum sa repui pe roate motocicleta dupa o lunga perioada de nefolosinta

Cum sa repui pe roate motocicleta dupa o lunga perioada de nefolosinta

de TopGear

Aflati in randurile urmatoare ce trebuie sa verifici daca vrei sa pleci cu motociclea la drum dupa o perioada lunga de stat in garaj!

Motocicleta este un ansamblu vehicul pe doua roti care extrem de confortabil, iar fiabilitatea motorului sau influenteaza gradul de functionare a motocicletei. Practic, motorul si componentele sale sunt acele piese moto de o importanta capitala pentru ca motocicleta ta sa se deplaseze in siguranta, iar motorul sa aiba viata lunga.

Din diferita motive obiective, cum ar fi si pandemia de coronavirus, este posibil ca motocicleta ta sa fi stat mai mult in garaj decat a fost necesar.

Acum, din moment ce restrictiile au fost ridicate si poti calatorii linistit  trebuie sa va asigurati că motocicleta este gata de drum.

De asemenea,  aceste verificări simple vor merita să le faceți in primul rand pentru siguranta ta.

Asadar, ce trebuie sa verifici daca vrei sa pleci cu motocicleta la drum dupa o perioada lunga de stat in garaj?

Presiunea din roti

Cele mai citite articole

Producătorii de anvelope recomandă adesea să supra-gonflați cauciucul înainte de a lăsa bicicleta în repaus peste iarnă sau pauze mai lungi de stat in garaj. Aceasta pentru a preveni deteriorarea carcasei anvelopei pe măsură ce motocicleta pierde presiune în timp.

Verificați în manualul de utilizare presiunile corecte și profitați de această ocazie pentru a verifica cu atenție starea generală a anvelopelor, căutând fisuri între benzile de rulare.

Nivelul de ulei

Scoateți motocicleta de pe suporturi și încercați să o țineți în poziție verticală, astfel încât să fie echilibrată, apoi verificați cantitatea vizibilă pe vizor. Motoarele cu jojă trebuie ținute în poziție verticală și echilibrate, dar verificați în manual dacă joja trebuie să fie scufundată sau înșurubată înainte de a face o citire. Nu uitati nici de uleiul moto, de preferat Motul, recomandat de specialistii in domeniu.

Nivelul lichidelor

Așezați motocicleta pe suportul său central sau pe un suport de paddock și verificați tensiunea lanțului și ajustați-o dacă este necesar. Folosiți acum un lubrifiant de calitate pentru lanț, aplicându-l din interior și mascați fundalul cu o cârpă pentru a împiedica ca excesul de spray să ajungă la anvelopă. Asigurați-vă că axul roții este și el corect strâns la torsiune, conform specificațiilor.

Piulitele

Faceți o verificare amănunțită a piulițelor și șuruburilor cruciale ale motocicletei dvs. Dacă ați avut motocicleta în bucăți pe parcursul iernii pentru curățare sau reparații, faceți o verificare finală a bicicletei pentru siguranță.

Trebuie să includeți șuruburile pentru etrier, piulițele de la ax și șuruburile de prindere a piciorului furcii. Modul corect de verificare a strângerii este să desfaceți mai întâi șurubul și apoi să îl strângeți cu o cheie dinamometrică până la valoarea corectă.

Pentru achizitia de piese motociclete, apeleaza la un magazin specializat, de unde o poti face cu un simplu click, astfel ca nu mai este necesar sa te deplasezi prin oras. Cheia unei calatorii reusite este, de acum inainte, in mana ta!

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil