TopGear.ro Recomandari Cum setezi prioritățile de cumpărături în cuplu? Sfaturi practice

Cum setezi prioritățile de cumpărături în cuplu? Sfaturi practice

de TopGear

Atunci când vine vorba de cumpărături pentru casă, părerile sunt împărțite în funcție de gen. Bărbații tind să opteze pentru instrumente care i-ar ajuta în reparații și în treaba din curte, iar femeile aleg obiecte cu care pot amenaja și decora casa pentru a aduce întotdeauna un stil nou. Cum setăm priorități în ceea ce privesc cumpărăturile de cuplu? E destul de simplu. 

Cum stabilim ce este prioritar sau nu?

O să luăm ca exemplu niște mese. O alegere care ar putea fi făcută de către partea feminină, dar care poate partea masculină nu ar considera-o prioritară.

Cel mai ideal lucru de făcut în această situație este să faceți fiecare o listă cu „prioritățile” fiecăruia, iar mai apoi puteți analiza care este cu adevărat necesară și prioritară. 

Dacă nici după nu vă este suficient de clar cum ar trebui, puteți încerca varianta de liste „pro și contra” în care prezentați atât avantajele, cât și dezavantajele produsului respectiv. În funcție de acestea, vedeți unde se înclină balanța, și veți putea hotărî dacă produsul (sau produsele) pe care vreți să îl cumpărați este cu adevărat necesar.

Lista de „pro și contra”

Putem realiza această listă pe baza exemplului ales mai sus, și anume o masă. Pe partea listei cu „PRO” am putea să trecem că ar fi o piesă de mobilier nouă în locuință, va ajuta estetica locului unde dorești să o poziționezi și poate fi un înlocuitor pentru cea veche care nu mai este la fel de bună. În cazul în care nu există una veche, putem trece pe această listă și faptul că deținerea unei mese este esențială în zilele noastre, indiferent de locul unde vrem să o poziționăm. 

Cele mai citite articole

Pe partea listei de „contra” putem trece, în cazul în care deținem una, faptul că nu este complet necesară în momentul actual deoarece cea veche este încă într-o stare relativ bună. 

În acest caz, dacă bugetul pe care îl dețineți este unul destul de bun și balanța înclină spre lista cu argumente „pro”, puteți considera această piesă de mobilier cum că ar fi necesară. 

În acest fel puteți stabili prioritatea și nivelul de necesitate al unui obiect fără a interveni discuții sau poate chiar certuri pe tema cu „avem sau nu nevoie”.

Necesități legate de mașina familiei

Chiar dacă poate partea feminină nu este la fel de interesată de anvelope sau alte lucruri și piese necesare mașinii, acestea au o prioritate la fel de mare precum accesoriile din casă sau pentru casă. 

Unul din cele mai importante accesorii pentru mașină sunt cauciucurile care trebuie schimbate în funcție de anotimp. Odată cu anotimpul friguros, trebuie să punem în aplicare anvelopele de iarnă, iar odată cu anotimpul cald, seturile de anvelope vara 215 55 r16 trebuie achiziționate. 

De exemplu, dintre o masă în bucătărie sau orice altă parte a casei și anvelopele de vară, prioritare ar trebui să fie anvelopele deoarece dacă acestea lipsesc pe timp de vară și continuăm să circulăm cu cele de iarnă, atunci riscăm din punct de vedere al siguranței. 

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil