TopGear.ro Actualitate Garaj încorporat sau separat? 4 factori de luat în calcul

Garaj încorporat sau separat? 4 factori de luat în calcul

de TopGear

Atunci când proiectezi locuința, un aspect foarte important este cel care ține de proiectarea garajului. Garajul este deosebit de necesar în prezent, pentru că statistic vorbind, există cel puțin un posesor de mașină în fiecare familie. Dacă locuința este poziționată și la periferia orașului, cu atât mai mult este necesar să construiești un garaj care să deservească nevoile tale. Așadar, garaj încorporat sau separat? Aceasta e întrebarea. 

Ce este un garaj separat?

Garajul separat este varianta pe care oricine o cunoaște, cazul în care o construcție adiacentă casei primește destinația de garaj. Construcția poate fi realizată și ulterior constituirii efective a casei, iar pentru realizarea unui garaj potrivit te poți uita pe Mathaus.ro pentru materiale de construcții și pentru restul de accesorii aferente acestuia. 

Construirea garajului separat

Garajul separat va necesita practic aceleași etape valabile pentru alte tipuri de construcții, drept pentru care va trebui să ai în vedere cumpărarea de ciment, fier beton, OSB, vată bazaltică sau polistiren pentru izolare, tablă pentru acoperiș și finisaje la nivelul pereților. 

Garajul separat necesită eforturi 

Garajul separat necesită un volum mare de lucrări și un efort susținut, mai ales la nivelul etapelor inițiale, dar și un cost ridicat în ceea ce privește manopera și materialele. 

Fiind o structură expusă intemperiilor, garajul separat este dependent de condițiile de mediu într-o proporție destul de mare. Din acest punct de vedere, merită să iei în considerare și alte opțiuni în ceea ce privește acest tip de construcție. 

Garajul separat îți oferă liniște

Cele mai citite articole

Un avantaj major al acestor tipuri de garaje este acela al intimității, deoarece nu vei deranja pe nimeni atunci când vei folosi garajul, spre deosebire de cazul garajelor încorporate, unde zgomotul mașinii, al porților sau chiar al sistemelor de alarmă poate fi deranjant. 

Ce înseamnă garaj încorporat?

Garajele încorporate, așa cum le spune și numele, sunt construcții în construcții. Pe scurt, un garaj încorporat este de fapt un garaj construit într-o clădire existentă, iar camera în sine este proiectată încă de la început cu destinația de garaj. Pentru a construi un astfel de garaj nu va trebui să refaci structura în sine, ci va trebui să te ocupi de amenajarea acesteia cu tot ceea ce este necesar pentru buna funcționare a acestui spațiu. 

Garajul încorporat este eficient  din punct de vedere termic

Garajul încorporat va suferi mai puține pierderi de căldură, pentru că este deja protejat de către clădirea existentă, iar acest lucru va duce la costuri reduse în ceea ce privește întreținerea. Cu toate acestea, te poți gândi chiar și în acest caz la o izolare a suprafețelor, pentru că suprafețele reci constituie punți termice care vor pierde căldura.

Prin izolare, acest inconvenient este remediat, așa că optează pentru un sistem de izolare potrivit, care îți va ajuta deopotrivă atât garajul, cât și casa.

Garajul este o investiție necesară

Este foarte important să investești într-un garaj care să corespundă cerințelor moderne din toate punctele de vedere. Garajele încălzite și cele dotate cu sisteme performante antiefracție sunt, până la urmă, o necesitate.

Indiferent dacă alegi un garaj separat sau unul încorporat, este indicat să știi avantajele fiecăruia în parte, dar și dezavantajele, pentru a face o alegere corectă și sigură pentru viitorul tău și al mașinii tale. 

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil