TopGear.ro Diverse Lewis Hamilton, favorit să câștige o nouă cursă

Lewis Hamilton, favorit să câștige o nouă cursă

de TopGear
Lewis Hamilton, favorit să câștige o nouă cursă
Formula One F1 – Portuguese Grand Prix – Algarve International Circuit, Portimao, Portugal – October 25, 2020 Mercedes’ Lewis Hamilton celebrates with his team after winning the race Pool via REUTERS/Jorge Guerrero

Deja campion mondial în acest sezon, Lewis Hamilton este favorit să câștige o nouă cursă din Formula 1.

Pilotul britanic de la Mercedes a dominat categoric acest sezon și a câștigat 10 din cele 14 curse disputate până acum.

El și-a adjudecat astfel titlul mondial cu trei Mari Premii rămase de disputat și a arătat încă o dată că este cel mai bun pilot de Formula 1 din actuala generație.

În Formula 1 urmează Marele Premiu din Bahrain, programat pe 29 noiembrie, iar Lewis Hamilton este favorit să obțină o nouă victorie.

Britanicul se simte foarte bine în Bahrain, circuit pe care a obținut deja trei victorii, în 2014, 2015 și 2019.

În aceste condiții, privind și forma sa de senzație, nu e de mirare că în secțiunea NetBet pariuri sportive îl găsim pe Hamilton ca mare favorit. Britanicul are cota 1.36 să obțină victoria și este urmat de Valtteri Bottas (cota 4.50), Max Verstappen (cota 7.00), Charles Leclerc (cota 51.00), Sergio Perez (cota 67.00) și Daniel Ricciardo (cota 67.00). Aceste cote sunt preluate din oferta operatorului NetBet, foarte apreciat în țara noastră și pentru secțiunea casino NetBet, în care se află cele mai multe sloturi online, dar și pentru faptul că sunt disponibile cele mai importante loterii internaționale și jocuri de poker.

Doar Vettel are mai multe victorii în Bahrain decât Hamilton

În scurta istorie a Marelui Premiu din Bahrain, un singur pilot a reușit să obțină mai multe victorii decât Hamilton. Este vorba despre neamțul Sebastian Vettel, care s-a impus în 2012, 2013, 2017 și 2018.

La constructori, Ferrari are șase victorii, în 2004, 2007, 2008, 2010, 2017 și 2018. Mercedes are patru victorii, în 2014, 2015, 2016 și 2019.

Istoria Marelui Premiu din Bahrain a început în 2004, iar prima cursa a fost câștigată de Michael Schumacher, care reprezenta Ferrari în acel moment, iar în prezent trece prin clipe dificile după un accident petrecut la schi.

Cele mai citite articole

În total au fost 15 curse în ultimii 16 ani, singura dată când Marele Premiu a fost anulat fiind în 2011.

În acest an, tot în Bahrain, va avea loc și Sakhir Grand Prix, programat pe același circuit, dar pe data de 6 decembrie. Va fi penultima cursă a sezonului, urmând ca finalul să fie dat pe 13 decembrie, pe Yas Marina Circuit din Abu Dhabi.

Va fi pentru a treia oară în acest sezon când două Mari Premii vor avea loc pe același circuit, după cursele de pe Red Bull Ring (Spielberg, Austria) și cele de la Silverstone (Silverstone, Marea Britanie).

Lewis Hamilton a bătut recordul lui Michael Schumacher în acest sezon

Pe lângă faptul că a reușit să își treacă în palmares încă un titlu mondial, Lewis Hamilton a mai obținut încă o performanță remarcabilă.

El a devenit oficial cel mai de succes pilot din istorie și a doborât recordul de victorii în Mari Premii, deținut de Michael Schumacher.

În acest moment, Hamilton are 94 de victorii și are șanse mari să treacă de borna celor 100 de succese, o performanță care ar fi foarte dificil de egalat în viitorul apropiat.

Prin titlul obținut în acest sezon, Lewis Hamilton are în palmares 7 trofee mondiale, obținute în 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 și 2020. El e la egalitate cu Michael Schumacher la numărul de titluri câștigate.

Pe lângă cele 94 de victorii, el are în total 163 de podiumuri, iar din pole position a plecat de 97 de ori.

Contractul lui Lewis Hamilton cu Mercedes expiră la finalul acestui sezon, dar cel mai probabil îl vom vedea la aceeași scuderie și în ediția următoare a Formula 1. Hamilton a afirmat deja că își dorește să rămână și e convins că poate să progreseze.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil