TopGear.ro Actualitate Limitele de viteză în localități ar putea fi reduse la 30 km/h

Limitele de viteză în localități ar putea fi reduse la 30 km/h

de TopGear

Victor Costache, actualul ministru al sănătății, a făcut un anunț șocant: limitele de viteză în localități ar putea fi reduse la 30 km/h. Declarația a fost făcută sâmbătă, la Iași, în timpul unei conferințe de presă la sediul PNL Iași. În prezent, limita de viteză în localitate este de 50 km/h.

„Dacă pot da din casă (…) soluție la care lucrează colegii, dar nu o să fie populară și o să ne certați. Este o soluție care s-a adoptat la nivel european. Primul lucru pe care îl faci, limitezi viteza, se limitează la 30 la oră. Dar, probabil, colegul meu nu a vrut să vă spună ca să nu îl certați prea tare.”, a spus ministrul Sănătății, citat de Newsweek.

Declarația a fost făcută în contextul în care Iașiul, alături de București și Brașov, fac obiectul unei proceduri de infringement din partea Comisiei Europene din cauza gradului ridicat de poluare. Reducerea limitelor de viteză reprezintă una dintre măsurile discutate pentru reducerea nivelului de poluare.

Ulterior, într-o declarație dată Ziarului de Iași, ministrul Mediului, Costel Alexe, a negat că s-ar fi luat în discuție vreodată acest proiect.

Cele mai citite articole

”Acest lucru nu s-a discutat, nici măcar în glumă. Este în afara agendei noastre de lucru și nici nu face parte din planurile noastre”, a spus el. Pe de altă parte, ministrul mediului a anunțat că „o să avem, până la finalul anului, un plan complet pe care să și-l asume Ministerul referitor la cel trei mari orașe din țară care astăzi sunt în procedură de infringement”.

O eventuală reducere a limitelor de viteză în interiorul localităților nu ar avea un efect important asupra traficului din orașele mari, unde oricum viteza de deplasare se situează cu mult sub limita de 30 km/h. În schimb, tranzitarea localităților mai mici ar dura cu mult mai mult decât în prezent. De asemenea, impunerea noilor limite de viteză ar necesita eforturi suplimentare din partea polițiștilor.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles