TopGear.ro Actualitate 10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro

de TopGear
10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro

Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut anul acesta cu aproape 38% în România, semn că pandemia a afectat și vânzările de mașini. 

Mai puțin de 74.000 de mașini noi au fost înmatriculate în primele opt luni, față de peste 118.000, în aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea este de 37,5%. Doar în august au fost cu 52% mai puține înmatriculări față de 2019.

Când vine vorba despre sumele pe care românii le cheltuiesc pe mașini noi, datele arată că aceștia alocă, în medie, între 11.700 euro și 31.200 euro pentru cumpărarea unei mașini noi din clasele mică, medie și SUV, arată o analiză realizată de Jato Dynamics.

Dacă ești în căutarea unei mașini noi la un preț accesibil, cum ar fi sub 15.000 euro, trebuie să știi că foarte mulți producători de automobile concurează pe acest segment de piață. 

Iată 10 autoturisme noi pe care le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro: 

1.Dacia Logan

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro - Dacia Logan

Cu o siluetă modernă și o parte față redesenată, evidențiată de sigla mărcii în formă de Y și de farurile cu LED, noul Logan se remarcă prin designul complet revizuit. Acesta dispune de echipamente practice, un portbagaj generos și unul dintre cele mai spațioase habitacluri la clasa din care face parte, pentru ca toți membrii familiei să se bucure de cea mai bună experiență la bord.

Noul Logan este acum disponibil cu motorizarea Dacia care funcționează cu 2 tipuri de combustibil, benzină și GPL: ECO-G. 

Cu instalație GPL din fabrică, această soluție fiabilă, ușor de utilizat, accesibilă și economică ajută la reducerea consumului de carburant și emisiilor de CO2. Și asta nu e tot! Cu turbocompresor și 100 CP, motorizarea ECO-G îmbină economia cu plăcerea de a conduce.

Logan este disponibil cu trei motorizări, din care două pe benzină (cu puteri de 65 CP, respectiv 90 CP) şi o motorizare mixtă benzină-GPL, de 100 CP, sub denumirea comercială ECO-G. Modelul dispune de trei nivele de echipare (Access, Essential şi Comfort), oferind astfel un răspuns adecvat pentru aşteptările şi necesităţile unor categorii largi de clienţi atât particulari cât şi persoane juridice.

Pentru Logan, preţurile variază între 8.400 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Access, cu motorul SCe de 65 CP şi 12.950 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort echipată cu motorul TCe 90 CVT.

2. Dacia Sandero

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro - Dacia Sandero

În cazul Sandero, versiunea Access, echipată cu acelaşi motor ca Dacia Logan, SCe de 65 CP, este disponibilă la preţul de 8.600 de euro, în timp ce versiunea Comfort cu motorul TCe 90 CVT afişează un preţ identic cu cel al versiunii echivalente a modelului Logan (12.950 de euro, cu tot cu TVA).

În ceea ce priveşte modelul Sandero Stepway, acesta este propus în două versiuni de echipare (Essential şi Comfort), cu motoarele TCe de 90 CP şi ECO-G de 100 CP. 

Preţurile variază între 12.050 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential cu motorul TCe de 90 CP şi 14.050 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort, cu motorul TCe 90 CVT.

3.Renault Clio 

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro - Renault Clio

Conceput în conformitate cu principiul „Evoluție și revoluție”, Noul Clio se reinventează: design-ul exterior evoluează spre o silueta mai matură, în timp ce design-ul interior este complet regândit. Noul model câștigă în vitalitate și modernitate, rămânând ușor de recunoscut, în ciuda faptului că este complet revizuit. 

Mai modern, mai atletic, Noul Clio se bazează pe ADN-ul care i-a garantat succesul timp de aproape 30 de ani. Acesta valorifică fiecare dintre punctele forte ale celor patru generații anterioare pentru a deschide un nou capitol al evoluției sale:

  • De la primul Clio a preluat toate elementele care îl transformă într-un model iconic. Așa cum s-a întâmplat cu prima generație, Noul Clio împrumută tehnologii care apar pe vehicule de segment mai înalt, cum ar fi Megane sau Espace.
  • De la Clio II păstrează standardele foarte înalte de confort și spațiu.
  • Așa cum a reușit Clio III, acesta îmbunătățește calitatea percepută.
  • De la Clio IV noul model moștenește un design puternic, care a inspirat întreaga gamă Renault

Potrivit catalogului un Clio Life SCe 65, cu motor de 899 cm3, benzină, de 65 CP, pornește de la prețul de 12.400 euro.

4.Hyundai i10

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro - Hyundai i10

Cu un design dinamic, o conectivitate intuitivă, dar și un pachet de sisteme avansate pentru siguranță, noul i10 redefinește experiența de condus.
Designul dinamic și elegant evidențiază contrastul dintre suprafețele fluide și liniile ferme ale caroseriei. În comparație cu predecesorul, proporțiile au fost modificate, prin coborârea liniei plafonului, dar și prin extinderea în lățime.

Cele mai citite articole

Alura sportiva este subliniata de grila de tip cascadă, care încorporează luminile de zi cu LED. Hyundai i10 este lider în segment în privința spațiului interior. Datorită ampatamentului extins, spațiul pentru pasageri a fost suplimentat, fiind proiectat pentru transportul a cinci persoane.

Potrivit siteului oficial versiunea cu motorizare 1.0 litri, 67 CP, 5DR, 5MT, Comfort+ pornește de la prețul de 10.115 euro.

5.Hyundai i20

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro - Hyundai i20

Noul i20 este disponibil cu două variante de propulsoare și trei tipuri de transmisie. La baza gamei se află propulsorul 1,2 MPi, care dezvoltă 84 CP și este asociat unei cutii de viteze manuală cu 5 trepte (5MT). 

Motorizarea 1,0 T-GDi, 100 CP este echipată în premieră cu sistemul mild hybrid 48 V, care poate fi asociat unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj și 7 trepte (7DCT) sau cutiei de viteze manuală inteligentă, cu 6 trepte (iMT).

Prețul de pornire al modelului Hyundai i20 este 11.424 euro.

6.Skoda Fabia

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro - Skoda Fabia

Fabia nu a fost niciodată un star al gamei Skoda, dar de trei generații modelul de clasă mică și-a făcut treaba contribuind la cifrele tot mai bune de vânzări ale mărcii din Cehia și în 2019, penultimul al actualului ciclu de viață, Fabia a fost pe locul al doilea în clasamentul vânzărilor Skoda cu 172.800 unități după Octavia (363.700 unități).

Potrivit siteului oficial, Fabia Ambition 1.0 TSI (Benzina / 1.0 l / 70 kW (95 CP) / Manuala, 5 trepte) are un preț de pornire de 13.706 euro.

7.Volkswagen Polo

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro - VW Polo

Cu peste 14 milioane de exemplare vândute în cei 42 de ani de existență pe piață, Volkswagen Polo este unul dintre cele mai apreciate modele compacte. Cea de-a șasea generație Polo ni se prezintă acum mai dinamică și mai atrăgătoare, pentru a continua povestea de succes a modelului.

Disponibil în șapte versiuni de motorizare (DIESEL – 1.6 TDI de 80 CP, 1.6 TDI
de 95 CP și BENZINA – 1.0 TSI de 75 CP, 1.0 TSI de 95 CP, 1.0 TSI de 115 CP, 1.5 TSI de 150 CP, 2.0 TSI de 200 CP), prețul unui Volkswagen Polo pornește de la 14.021 euro cu TVA inclus

8.Ford Fiesta

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro  - Ford Fiesta

Disponibil în variantă mild hybrid, Fiesta este acum mai eficient ca niciodată. Sistemul său de propulsie avansat EcoBoost Hybrid este proiectat să reducă emisiile și să susțină motorul pe benzină cu extra putere atunci când este nevoie. Iar tehnologia de auto-încărcare înseamnă că bateria hybrid se va reîncărca în timp ce te deplasezi.

Cu o motorizare 1.1 litri Fox, 75 CP, cutie manuală, Ford Fiesta pornește de la prețul de 14.050 euro

9.Skoda Scala

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro - Skoda Scala

Hatchback-ul constructorului ceh este considerat chiar de oficialii companiei un veritabil rival al lui Volkswagen Golf. În ciuda dimensiunilor exterioare compacte, ŠKODA SCALA oferă la interior un spaţiu generos pentru un automobil din clasa compactă. 

SCALA a fost prima ŠKODA care a dispus de cea mai nouă generaţie de sisteme de infotainment, cu ecranul liber poziţionat, la înălţime mai mare, în câmpul vizual imediat al şoferului. 

Potrivit catalogului, Scala Active 1.0 TSI (Benzina / 1.0 l / 70 kW (95 CP) / Manuala – 5 trepte) are un preț de pornire de 14.435 euro.

10. Citroën C-Elysée

10 mașini noi pe care ți le poți cumpăra cu mai puțin de 15.000 de euro - Citroën C-Elysée

Partea frontală a sedanului CITROËN C-ELYSÉE a fost redesenată pentru a îmbunătăți aerodinamica și pentru a contribui la o ținută de drum mai plăcută. Semnătura luminoasă cu tehnologie LED este completată cu lumini de zi, poziționate deasupra proiectoarelor de ceață și adaugă modelului prestigiu și eleganță.

CITROËN C-ELYSÉE dispune de un motor puternic și economic, în versiune 1.5 BlueHDi S&S de 100 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Potrivit siteului oficial, prețul unui CITROËN C-ELYSÉE pornește de la  14.000 euro (TVA inclus)

Cele mai citite articole

Related Articles