TopGear.ro Recomandari O poveste cu final corect, inceputa acum 15 ani

O poveste cu final corect, inceputa acum 15 ani

de TopGear

O poveste cu final corect, inceputa acum 15 ani

Despre inmormantari nu se poate spune niciodata ca au fost frumoase pentru ca tristetea este prea mare, durerea apartinatorilor este coplesitoare. Sfarsitul reprezentatiei unei persoane pe pamant poate fi decent, corect, perfect organizat sau dimpotriva, iesirea din scena poate fi haotica si improvizata.

Cand o inmormantare nu are loc, iar familia nu si-a putut aduce omagiile si exprima regretele la catafalc, golul lasat de decesul celui drag este amplificat de neindeplinirea datoriei de suflet.

In cazul in care familia nu solicita repatrierea, decedatul este incinerat in tara in care a avut loc decesul, iar multi romani nu isi doresc sa fie incinerati.

Conform convingerilor religioase, incinerarea contravine principiilor crestine si exista persoane care nu doresc sub nicio forma sa isi rezerve un asemenea sfarsit. Evident ca sunt persoane pentru care incinerarea nu iese din calcul sau reprezinta o dorinta fierbinte, mai ales ca vor ca urna cu cenusa sa fie imprastiata pe mare sau pe varful muntelui, in acele taramuri de vis care au oferit clipe de infinita fericire.

Firma Funerarenicolas specializata in repatriere decedati reprezinta un final corect atat pentru cei care mor la mii de kilometri de tara cu gandul la cei dragi si la casa parinteasca, dar si pentru familie care isi doreste sa mearga la mormant in saptamana Luminata, sa-l ingrijeasca, sa puna flori si sa aprinda lumanari la capataiul celui drag.

Toate acestea nu mai pot avea loc, daca decedatul nu este repatriat, ci va fi incinerat acolo, peste munti si mari, iar cenusa sa va fi asezata intr-un mormant minuscul pe care nu il viziteaza nimeni niciodata.

De ce au oamenii retineri in solicitarea repatrierilor?

In mod cert, fiindca exista inca multe prejudecati legate de aceste servicii. Multi cred ca pretul lor este urias si nu poate fi suportat de catre o familie. In realitate nu este asa si cei care gandesc in acest fel nu au dreptate.

Oamenii se pot imprumuta, cand este vorba de linistea lor sufleteasca! Uneori se fac credite in banca pentru lucruri mult mai putin importante decat acesta.

Sunt familii care se imprumuta pentru schimbarea masinii, pentru a pleca in concediu sau pentru noile dispozitive care apar pe piata.

Nu se poate ca un sot sau un parinte, un frate sau un bunic sa fie lasat printre straini si sa nu i se organizeze ultima intalnire cu cei dragi. Oare el sau ea ar fi procedat la fel, daca ar fi fost pus/pusa intr-o asemenea situatie?

In afara prejudecatii exista si teama de necunoscut. Apartinatorul se teme ca nu va putea sa faca tot ceea ce tine de el ca persoana draga sa fie adusa acasa si inmormantata crestineste in pamantul tarii sale.

Dar el nu trebuie sa faca nimic, in afara de a-si da acordul ca firma de pompe funebre Funerarenicolas sa organizeze repatrierea, asa cum face de peste 15 ani.

Cele mai citite articole

Repatrierea este un proces cu un grad de complexitate mult mai mare decat al unei inmormantari din tara, dar Funerarenicolas este o firma care a organizat fara probleme mii de repatrieri deoarece:

1. lucreaza cu profesionisti. Fiecare membru al echipei stie exact ce are de facut, indeplinindu-si sarcina la superlativ. 

2. echipa cunoaste legislatia europeana privind repatrierea si respecta fiecare etapa si fiecare prevedere legala.

3. exista colaboratori puternici si amabili, astfel incat nu se va intarzia si nu apar incidente de nici un fel.

4. baza materiala a firmei din tarile europene este completa, iar pregatirea trupului neinsufletit se face conform legislatiei. In salile special amenajate, dupa toaletare si cosmetizare se face imbalsamarea si asezarea in sicriu. In stocul firmei se afla atat placute de imbalsamare, cat si setul de sicrie destinat repatrierii.

5. masinile funerare sunt autorizate, prevazute cu frig si conduse de soferi care au multa experienta in repatrieri. Ei stiu ca nu trebuie sa se abata de la traseul inscris pe pasaportul funerar si de asemenea ca au datoria morala de a pastra legatura cu familia si de a oferi informatii despre modul in care decurge repatrierea.

Repatrierea organizata de firma prezentata mai sus se termina mereu cu bine si apartinatorii au multumirea sufleteasca de a face tot ceea ce este corect fata de un apropiat care a murit departe de tara, avand in suflet dorul de cei dragi si dorul de tara.

Funerarenicolas indeplineste toate conditiile unei firme de incredere care sa fie cea aleasa in indeplinirea unei misiuni asa de nobile, chiar daca este plina de tristete.

Experienta, preturile rezonabile, oferta pliata pe fiecare apartinator, empatia de care da dovada sunt factorii care au propulsat-o in top.

Informatiile de pe site au rolul de a orienta apartinatorii si de a-i imbarbata. Se poate suna non-stop la numarul de telefon de pe site, fiindca cineva este acolo pentru a incuraja si a oferi consultanta gratuita unui suflet care are nevoie de consolare in situatia in care a pierdut tot ce avea mai drag.

Apartinatorul nu este obligat sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul, ci trebuie sa faca alegerea  potrivita si sa astepte rabdator intalnirea la capela.

Firma prezentata mai sus sfatuieste toate persoanele care calatoresc sa isi faca o asigurare de viata ca apartinatorii sa nu fie nevoiti sa suporte costurile repatrierii.

Asigurarea de viata este o masura rezonabila de precautie pe care ar trebui sa si-o ia toti cei care calatoresc la mii de kilometri distanta de casa, fiindca viata este fragila si destinul imprevizibil.

Repatrierea este finalul corect pe care il merita fiecare roman mort departe de tara!

Cele mai citite articole

Related Articles