TopGear.ro Actualitate Skoda Citigo-e, cea mai accesibilă mașină electrică, poate fi comandată în România

Skoda Citigo-e, cea mai accesibilă mașină electrică, poate fi comandată în România

de TopGear

Skoda a prezentat primul său automobil complet electric încă din prima parte a lui 2019, iar la început de 2020 Citigo-e iV poate fi comandat și în România.

Prețul acestui model pornește de la 19.990 de euro TVA inclus.

Citigo-e iV și are o autonomie de 265 km de la bateria sa de 37 de kilowati-oră, număr de kilometri măsurați în ciclul de testare WLTP din Europa. Citigo-e are un motor electric de 81 CP și poate accelera de la 0 la 100 km / h  în 12,5 secunde. Viteza maximă este de 130 km / h.

GALERIE FOTO

Cele mai citite articole

O grilă frontală colorată diferențiază mașina cu cinci uși de versiunile pe benzină. Producția lui a început în a doua jumătate a anului 2019 la uzina VW din Bratislava, Slovacia, unde este produs și VW E-Up.

În ciuda faptului că are doar 3.597 mm lungime și 1.645 mm lățime, cea mai mică mașină Skoda oferă un interior spațios pentru patru pasageri și o capacitate a portbagajului de 250 litri, capacitatea lui putând ajunge la 923 de litri prin rabatarea scaunelor din spate.

Bateria poate fi reîncărcată la un nivel de 80% în aproximativ o oră folosind un cablu de încărcare CCS (Combined Charging System) conectat la un încărcător rapid de 40 kW. Folosind un Wallbox de 7,2 kW bateria este încărcată la 80% în 4 ore și 8 minute sau 12 ore 37 minute folosind o stație de încărcare pentru 2,3 kW.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles