TopGear.ro Hybrid & Electrice Dacia Spring – Prima Dacia Electrică din istorie va apărea în 2021!

Dacia Spring – Prima Dacia Electrică din istorie va apărea în 2021!

de TopGear

Dacia Spring – Prima Dacia Electrică din istorie va apărea în 2021!

Brandul autohton Dacia este gata să facă marele pas, anunțând primul model 100% electric al mărcii. Modelul va purta numele Dacia Spring și se prefigurează a fi cea mai ieftină mașină electrică din Europa.

Potrivit unui comunicat de presă al celor de la Dacia, prin modelul Spring, producătorul auto autohton pregătește o nouă lovitură pe piața europeană, după ce a reușit să se impună ca lider european al vânzărilor către persoane fizice cu modelele Logan, Sandero și Duster.

  • Primul model electric al producătorului de la Mioveni, Dacia Spring urmează să fie prezentat presei auto până la finalul acestui an

Lider european al vânzărilor către persoane fizice

Dacia Spring, Lider european al vânzărilor de masini electrice către persoane fizice

Potrivit informațiilor din interiorul companiei, Dacia Spring ar urma să se lanseze cel mai probabil în toamna lui 2021.

  • „În ultimii 15 ani, Dacia și-a lăsat amprenta asupra pieței auto, reușind două adevărate revoluții prin modelele Logan (pe piața vehiculelor noi) și Duster (în segmentul SUV). Marca a știut să evolueze și să se adapteze nevoilor utilizatorilor rămânând fidelă valorilor sale: o ofertă de mașini simple, moderne, fiabile și robuste, la prețul corect. Un adevărat success story care i-a permis să seducă 6,5 milioane de clienți și să se impună ca lider european al vânzărilor către persoane fizice cu modelele Logan, Sandero și Duster”, se arată în comunicatul celor de la Dacia.

Cât ar putea costa Dacia Spring

Cât ar putea costa Dacia Spring electric

Un aspect important al modelului Dacia Spring este legat de preț. Aceleași informații din interior indică faptul că prețul de vânzare pentru Dacia Spring va fi, la lansare, în jur de 15-17.000 de euro. 

  • Pret de pronire: de la 15 000 de euro

Asta înseamnă că va avea cam același preț ca modelul Duster, dar și mai important de atât e că va fi cel mai ieftin SUV electric la nivel european. Iar asta poate fi un mare plus.

Dacă luăm în calcul și programul Rabla, atunci prețul la care va putea fi cumpărată Dacia Spring este de-a dreptul spectaculos pentru o mașină 100% electrică.

Cele mai citite articole

Dacă această valoare se păstrează, iar ecobonusul oferit de statul român clienților de mașini electrice se păstrează la aproape 10.000 de euro, noul model electric Dacia ar putea fi cumpărat cu sume  între 5 și 7.000 de euro.

Ce autonomie va avea prima Dacie electrică

Totodată, noul Spring va putea revoluționa la fel de bine și piața europeană. În Germania, de exemplu, guvernul și industria auto acoperă 6.000 de euro din prețul de vânzare pentru vehicule electrice care costă sub 40.000 de euro. Este cadrul perfect pentru ca Spring să devină favorită în toată Europa pentru operatori de flote și servicii carsharing, ca Sixt și Car2go.

  • În ceea ce privește autonomia noului model, Dacia ar putea utiliza o baterie electrică de 26,8 kWh și un motor electric de 33 kW pentru o autonomie de aproximativ 200-250 km.
  • Pentru a reuși această nouă revoluție, Dacia profită de experiența de 10 ani a Grupului Renault, pionier și lider în materie de mobilitate electrică.

Un mini electrizant

Caroseria de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiază de protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate, mai anunță reprezentanții Dacia.

  • Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion.
  • Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini electric și electrizant.
  • Dimensiunile sale reduse îl recomandă ca soluția ideală pentru o utilizare zilnică fără griji.

„O atenție deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile 100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție.

În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.

Partea frontală a showcar-ului Spring, cu noua semnătură luminoasă și cu profilul specific al capotei și al calandrului, exprimă robustețe”, se mai arată în comunicatul Dacia.

Cele mai citite articole

Related Articles