TopGear.ro Actualitate Știai că mulți români consideră anvelopele noi doar un simplu moft?

Știai că mulți români consideră anvelopele noi doar un simplu moft?

de TopGear

Societatea modernă aduce cu sine tehnologii și mașini tot mai performante, dar și dorințele tuturor de a achiziționa un model nou, care să-i satisfacă și care să atragă privirile celorlalți. Mulți, însă, consideră că imediat ce au intrat în posesia mașinii noi, visate atât de mult timp, nu mai este nevoie de niciun fel de investiție și o pot folosi în voie, fără limită, ani la rând. Specialiștii ridică un semnal de alarmă în această privință și recomandă tuturor șoferilor tentați să urmeze acest trend să se gândească de două ori înainte.

Astfel, anvelopele noi au devenit pentru șoferii români mai puțin necesare. Dacă au mașină nouă, atunci rulează, uneori, fără să le schimbe între anotimpuri, fără să le pese de amendă sau de faptul că își riscă viața. Dacă automobilul este mai vechi, atunci merg pe ideea că anvelopele mai pot fi folosite, chiar dacă se observă clar urmele de uzură. De asemenea, o practică des întâlnită în România este cea a achiziționării cauciucurilor la mâna a doua, variantă considerată de mulți ieftină și bună, fără să realizeze că aceste produse au fost deja extrem de mult folosite și că au fost abandonate tocmai pentru că nu mai făceau față standardelor.

Iată de ce anvelopele noi reprezintă cea mai bună soluție pentru conducătorii auto!

Cele mai citite articole

Schimbarea anvelopelor vechi cu unele noi nu ar trebui să fie niciodată considerată un moft. Obligatoriu, periodic, este necesară această operațiune, care este obligația oricărui proprietar de autovehicul. Investițiile în mașină nu se opresc la cumpărarea ei, deși toată lumea și-ar dori acest lucru. De fapt, a deține un astfel de vehicul înseamnă un șir lung de bani cheltuiți. Totul este, însă, să se găsească varianta cea mai bună și să nu se cheltuiască mult. Dacă ai nevoie de produse noi și ieftine, vezi aici site-ul de  anvelope  vadrexim.ro ce poate deveni prietenul care la nevoie se cunoaște.

  • Cauciucurile noi oferă un grad ridicat de protecție. Practic, vor asigura șoferul că va fi protejat atunci când frânează, nu doar că poate merge în siguranță pe drum drept, că anotimpul rece nu-l va lua prin surprindere dacă poleiul, zăpada și gheața își vor face apariția pe șosea;
  • Deși mulți consideră că faptul că sunt noi înseamnă să facă o investiție serioasă, care, de multe ori, afectează bugetul de familie, adevărul este că există în mediul online magazine cu prețuri excepțional de bune, în așa fel încât să nu simtă foarte tare la buzunare;
  • O chestiune foarte interesantă, legată de anvelopele noi și care va atrage pe majoritatea șoferilor, este faptul că aceste produse au garanție și pot fi returnate în cazul în care apar anumite probleme, ceea ce nu se întâmplă în cazul celor second-hand;
  • Montarea anvelopelor noi este deseori gratuită și nu este nevoie să se cheltuiască în plus în această direcție. Majoritatea magazinelor oferă acest serviciu prin intermediul unor ateliere de vulcanizare, cu care au contract de colaborare.

Așadar, conducătorii auto responsabili trebuie neapărat să respingă ideea potrivit căreia pot circula cu cauciucurile la infinit și să ia măsuri imediat ce observă un anumit grad de uzură, altfel ar putea să se trezească implicați în diferite incidente, mai mari sau mai mici, unele soldate chiar cu decesul.

Surse foto: ro.pinterest.com

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil