TopGear.ro Hybrid & Electrice Top 10 Mașini Electrice ce vor apărea în 2021

Top 10 Mașini Electrice ce vor apărea în 2021

de TopGear

Top 10 Mașini Electrice ce vor apărea în 2021

Top 10 Mașini Electrice ce vor apărea în 2021

Chiar dacă gazul ar putea fi o opțiune ieftină, iar viitorul poate fi incert, producătorii de autovehicule din întreaga lume au urmat exemplul Tesla și se grăbesc să lanseze tot mai multe vehicule electrice.

Pe lângă numele deja consacrate în această industrie a autovehiculelor electrice, precum Tesla, Nissan ori General Motors, în 2021 sunt anunțate noi apariții surpriză.

Publicația Rolling Stone a realizat un top cu cele mai așteptate mașini electrice în anul viitor.

10. 2021 Mustang Mach-E

2021 Mustang Mach-E electric

Cu Mach-E, Ford transformă Mustangul, mașina puternică a cunoscutului producător auto, într-una electrică. Crossover-ul are patru uși – primul astfel de Mustang – împreună cu spațiu pentru depozitat echipamente și alimente.

Asta nu înseamnă că mașina va fi una mai puțin puternică: optați pentru ediția Performance și Mach-E va atinge 100 de kilometri mai repede decât un Porsche 911 GTS.

 • Autonomie Bateri: 500 de km
 • Pret potential: 43895 dolari

Se va comporta foarte bine și pe distanțe lungi, mizând pe o baterie cu autonomie extinsă și un model cu tracțiune spate, ceea ce va garanta o deplasare pe o distanță de 500 de km cu o singură încărcare – similar cu viitorul crossover compact Tesla Model Y.

 În ceea ce privește aspectul, Mach-E are garda ridicată de la sol ca un SUV, dar păstrează câteva repere de design specifice modelului Mustang: o capotă lungă, stopuri pe frână împărțite în trei și emblema tradițională cu calul de pe capotă. Prețul vehiculat pentru Mustang Mach-E este de43.895 dolari.

9. GMC Hummer EV SUT

GMC Hummer EV SUT electric

Una dintre cele mai neașteptate schimbări din istoria automobilelor. Așa este numită intenția celor de la Hummer, marca cunoscută pentru SUV-urile militare, care „mâncau” benzină, și care a dispărut din 2010, de a reveni pe piață cu denumirea de GMC alăturată mărcii Hummer.

Este vorba despre modele electrice extrem de puternice: un SUV și o camionetă, fiecare dotate cu până la trei motoare, cu 1.000 de cai putere și o autonomie a bateriei de până la 650 de km.

 • Putere motor: 1000 de CP
 • Autonomie Baterie: 650 de km

Plafonul detașabil, încărcare rapidă și capacitățile unei mașini off-road ar trebui să constituie un pachet convingător pentru noile Hummer.

Se pare că cel care va promova imaginea noilor mașini Hummer va fi vedeta basketului american LeBron James.

8.Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck electric

În aceste vremuri ciudate, poate că niciun alt vehicul nu se potrivește momentului ca un model retro-futurist cu accente spațiale a celor de la Tesla. Acoperită cu oțel inoxidabil rezistent la lovituri și având o serie de unghiuri extreme, mașina pare desprinsă din filmele cu Mad Max.

La anunțarea acestui model în noiembrie anul trecut, CEO-ul Elon Musk a spus că scopul său era să construiască un camion „foarte dur, nu care doar pare dur”. Pentru a dovedi acest lucru, a suspus un prototip la o serie de teste de „tortură”, aruncând chiar cu o bilă metalică în geamurile antiglonț (care au cedat totuși).

Musk and Co. susțin că pickup-ul plug-in, care va fi construit în fabrica Tesla din Austin începând cu 2021, va fi echipat cu câte trei motoare electrice și ar trebui să ajungă la o autonomie de peste 800 de km.

 • Autonomie Baterie: 800 de km
 • Pret de pornire: 39 900 de dolari

Prețul unui astfel de model vor începe de la 39.900 dolari pentru modelul cu un singur motor, și de la 69.900 de dolari pentru cel cu trei motoare.

7. 2022 Nissan Ariya

Nissan Ariya electric

În urmă cu un deceniu, Nissan a lansat Leaf EV, un model modest de mașină electrică ale cărui vânzări au ajuns la aproape jumătate de milion.

La sfârșitul anului 2021, Ariya va beneficia de o abordare mai elegantă a unui vehicul fără emisii.

Crossover-ul cu cinci locuri are un aspect surprinzător de agresiv, cu  suprafețe concave și roți împinse spre colțuri; în interior, veți găsi o cabină extrem de minimalistă, cu o podea joasă și plană și o atmosferă pe care Nissan o numește „de tip lounge”.

 • Autonomie Baterie: 500 de KM
 • Pret de pronire: 40 000 de dolari

Producătorul auto susține că Ariya va putea atinge până la 500 de km cu o singură încărcare.

Prețurile ar trebui să înceapă de la aproximativ 40.000 de dolari.

6. 2021 Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC electric

Benz intră în gama complet electrică cu acest crossover cu cinci locuri, iar rezultatul se așteaptă să fie unul de lux. Nimic din această mașina de 402 de cai putere nu dă de înțeles că ar fi vorba despre o mașină electrică.

 • Putere Motor: 402 CP
 • Autonomie baterie: 350 de KM
 • Viteza 0-100: mai putin de 5 s

Cele mai citite articole

În spatele unui exterior superb, clasic, se vor regăsi toate performanțele pe care le așteptați: două motoare vor trimite EQC la 100 km/h în mai puțin de cinci secunde și ar trebui să aibă o autonomie de peste 350 km cu o singură încărcare.

5. Audi e-tron GT 2021

Audi e-tron GT electric

Dacă e-tron GT de producție nu se îndepărtează prea mult de conceptul anunțat, Audi ar trebui să aibă un succes răsunător anul viitor: un sedan elegant, electric, cu o mulțime de cai putere și extrem de stilizat.

 • Putere Motor: 590 de CP
 • Incarcare Rapida  pana la 80%: 20 de minute
 • Pret de pornire: 100 000 de dolari

În spatele caroseriei simplificate se află o arhitectură realizată alături de Porsche Taycan EV. Cu 590 de cai putere, GT-ul cu două motoare ar trebui să se deplaseze de la zero la 100 km/h în trei secunde și, la fel ca Taycan, va putea obține o încărcare de 80% a bateriei în doar 20 de minute.

Totuși, s-ar putea să trebuiască să plătești peste 100.000 de dolari pentru asta, dar pentru cei care își pot permite, se pare că Audi nu îi va face să regrete prețul plătit.

4. Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 electric

Suedezii devin mai ecologici cu o versiune electrică completă a crossover-ului XC40.

Modelul anunțat are un interior inteligent și elegant, cu spațiu de stocare suficient, în ciuda amprentei compacte a vehiculului.

Volvo susține că bateria sa de 78 kWh ar trebui să permită o autonomie de peste 350 km, cu o singură încărcare, iar puterea sa de 408 de cai va oferi o mulțime de performanțe.

 • Autonomie Baterie: 350 de KM
 • Putere Motor: 408 CP
 • Pret de pornire: 50 000 de dolari

Va reuși oare acest model Volvo să „fure” din clienții Tesla Model Y? Vom vedea când XC40 va fi lansat, fie la finalul lui 2020, fie la începutul 2021.

Precomenzile au început și clienții trebuie să plătească începând cu aproximativ 50.000 dolari.

3. Rivian R1S

Rivian R1S electric

Producătorul american de vehicule electrice Rivian, a captat atenția cu pick-up-ul său R1T, care a apărut înainte ca prezentarea Cybertruck-ului de la Tesla.

Poate și mai interesant este fratele SUV, R1S, care urmează să apară vara viitoare.

Pregătește-te pentru un stil clasic, cu accente sport și un habitaclu amplu, cu trei rânduri de scaune.

 • Autonomie Baterie: 500 de KM
 • Pret de pornire: 72 500 de dolari

O mare parte din elementele de bază ale R1S sunt împărțite cu R1T – inclusiv patru motoare (câte unul la fiecare roată) și trei opțiuni de pachete de baterii, cel mai bun oferind o autonomie de peste 500 km cu o singură încărcare.

Prețul Rivian R1S  pornește de la 72.500 dolari.

2. BMW iX3

BMW iX3 electric

Primul SUV electric BMW, este disponibil pentru precomenzi din luna septembrie, iar primele livrări sunt aşteptate în Europa (inclusiv România) în primul trimestru al anului viitor.

Preţul de început al BMW iX3 este de 56.800 euro fără TVA, 67.592 euro cu TVA, fără a lua în calcul eventualele programe Rabla şi Rabla Plus.

 • Autonomie Baterie: 460 de km
 • Putere Motor: 286 CP
 • Pret de Pornire: 56 800 euro fara TVA
 • Viteza 0-100 km/h: 6.8 s

Noul BMW iX3 o putere maximă de 210 kW/286 CP, o autonomie de până la 460 de kilometri în ciclul de testare WLTP. Motorul asigură o acceleraţie 0-100 km/h în numai 6,8 secunde.

Pentru agilitate şi performanţe dinamice, motorul amplasat în spate antrenează puntea spate şi este asistat de un pachet de sisteme electronice, inclusiv noul sistem antipatinare ultrarapid ARB.

1.Mercedes EQS

Mercedes EQS electric

Mercedes Benz a anunțat că modelul EQS, versiunea complet electrică a modelului S Classe, va fi lansat anul viitor, fiind primul model ce va utiliza noua arhitectură pentru vehicule cu propulsie electrică.

Mercedes a anunțat că modelul EQS va fi primul care va utiliza platforma modulară destinată vehiculelor executive și de lux, cu propulsie electrică, ulterior fiind pregătite EQE și SUV-urile derivate din acestea două.

 • Autonomie Baterie: 700 de km

EQS promite o autonomie de până la 700 km (conform WLTP).

În prezent, modelul este supus ultimelor teste în diverse centre specializate, precum cele de la Immendingen sau Nardo, dar și în regiuni din Scandinavia, sudul Europei, sudul Africii, SUA și China.

Cele mai citite articole

Related Articles