TopGear.ro Actualitate Cum poți plăti online amenzile de circulație?

Cum poți plăti online amenzile de circulație?

de TopGear

Nu există șofer care, cel puțin la un moment dat în viață, să nu se confrunte cu problema amenzilor. Pentru cei cu mai puțină experiență în acel moment intervine și o altă problemă: „cum și unde să plătească amenda cât mai ușor pentru a evita cozile de la ghișee?”.

  • Vestea bună este că legislația în vigoare este permisivă și termenul în care poți achita doar jumătate din cuantumul amenzii s-a prelungit de la 48 de ore la 15 zile.

Potrivit legii, plata unei amenzi rutiere se poate face la orice unitate teritorială a Trezoreriei Române, la casieriile administrației publice locale din localitatea în care se află respectiva persoană sau prin mandat poștal cu ajutorul Poștei Române.

Plata unei amenzi se mai poate face online prin intermediul site-ului https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public , sau chiar printr-un serviciu de internet banking în contul special dedicat amenzilor contravenționale pe care-l găsiți online.

Plăți instant pe ghiseul.ro

Sursa: Freepik.com

Accesibilă de o bună perioadă contribuabililor, dar nefolosită până acum pe scară largă, achitarea online a amenzilor și a taxelor auto s-a transformat peste noapte într-o necesitate, odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus. Pe lângă avantajul de a scuti foarte mult timp, această modalitate de plată este cea mai sigură cale de a-ți achita datoriile către Fisc și către direcțiile de taxe și impozite locale, fără să te expui riscului de a contacta coronavirusul Covid-19. 

Poți intra oricând pe platforma ghiseul.ro, care îți permite să faci plăți instant chiar și fără să ai un cont prin care să te autentifici. Opțiunea unui cont de utilizator este disponibilă și îți oferă posibilitatea de a accesa o versiune detaliată a obligațiilor tale de plată și a sumelor aferente lor.

Vei putea vizualiza, astfel, valorile exacte, instituțiile către care le datorezi, precum și eventualele penalități pe care le-ai acumulat până la momentul creării contului. 

Cele mai citite articole

Indiferent de modul în care alegi să folosești această platformă, nu este necesar să faci vreun drum la o autoritate publică pentru validarea accesului online.

  • Pentru a putea achita amenzile sau taxele auto accesând Ghiseul.ro, vei avea nevoie doar de buletin, de cardul bancar și de datele contului aferent acestuia.
  • La achitarea fără un cont online, vei avea nevoie să cunoști exact detaliile plății impozitului sau amenzii. 
  • Această platformă nu permite totuși plata amenzilor primite pentru lipsa rovinietei

Unde se plătesc amenzile de circulație în străinătate

Unul din beneficiile pe care ni-l oferă mașina este mobilitatea, drept pentru care o parte însemnată dintre șoferi aleg să-și petreacă concediile în alte țări și să folosească mașina personală pentru a se deplasa.

Dar ce se întâmplă în cazul în care ești plecat în vacanță și iei o amendă pe teritoriul unei alte țări?

Ei bine, aici avem două situații distincte, una pentru cazul în care te afli pe teritoriul Uniunii Europene și cealaltă pentru țările din afara spațiului comunitar.

Dacă primești o amendă într-o țară UE, trebuie să știi că vei primi amenda acasă, trimisă prin mandat poștal.

Sursa: Pexels.com

De cele mai multe ori, împreună cu amenda vei primi și instrucțiuni legate de modalitatea de plată.

Ba chiar s-ar putea să fii îndeajuns de norocos încât să poți face plata unei astfel de amenzi rutiere online, lucru care te va scăpa de bătaia de cap asociată cu drumurile inutile.

Cele mai citite articole

Related Articles