TopGear.ro Actualitate Top sfaturi pentru a primi o marire de salariu

Top sfaturi pentru a primi o marire de salariu

de TopGear

Dupa ce ati stabilit ca este momentul potrivit pentru a solicita o majorare de salariu, iata ce poti face pentru a o obtine:

Cunoaste-ti valoarea

Poti face mai multe cercetari pentru a iti da seama de ceea ce meriti, chiar daca inseamna sa mergi la interviuri sau sa utilizezi resurse online si sondaje. Daca stii despre colegii care castiga mai mult decat tine, calculeaza cu atentie inca o data. Nu vrei sa ii pui pe altii intr-o lumina negativa. Pur si simplu prezentati ceea ce se plateste in general in firma si performantele pe care le aveti.

Stabileste valoarea cu care vrei sa fie majorat salariul

 Dupa ce facei cercetarea, determina ce ar trebui sa fie o suma corecta pe care sa o soliciti si mentine acel numar in minte pentru momentul in care intrii in biroul sefului pentru a solicita majorarea.

Programeaza o intalnire

Gaseste un moment care sa functioneze cel mai bine pentru tine si seful tau. Nu incerca in momente foarte tensionate pentru ca nu este clar o idee buna. Poti sa faci mici incercari sau sa tatonezi terenul la evenimente corporate.

Incepeti intr-o nota pozitiva

Incepe  conversatia cu o nota pozitiva explicand de ce iti place locul tau de munca si trecand toate avantajele in revista. Ulterior, poti trece foarte frumos la solicitari pe care sa le exprimi clar si sa expui cum te ajuta aceste majorari salariale sa evoluezi.

Cele mai citite articole

Dupa ce ai terminat asculta

 Asculta ce are de spus managerul tau. Nu folosi niciodata amenintari inactive si nu induce in eroare un angajator dacandu-l sa creada ca ai deja o oferta. Construieste discutia pe baza cercetarii tale si a rezultatelor muncii tale. Cel mai rau rezultat este sa refuze.

Fii specific

Spune clar cat vrei ca si majorare si explica de ce. Fii pregatit cu toate argumentele de care ai nevoie pentru a convinge managerul ca meriti marirea de salariu pe care o soliciti. Fii pregatit ca acesta sa negocieze si ia in calcul eventualitatea in care salariul tau creste dar nu cu cat ti-ai dorit. In final veti cadea pe o suma de care sa fiti amandoi multumiti.

Nu fi agresiv

Fii diplomat, bine pregatit si asertiv, dar nu agresiv. In momentul in care devii agresiv ai toate sansele sa pierzi. Nu-ti ameninta angajatorul. Orice ai face, nu ameninta ca pleci daca nu primesti majorarea. De asemenea, nu ar trebui spui ca ai alte oferte de munca mai bune sau ca ai fost la interviuri pentru ca ai toate sansele sa fii refuzat.

Nu iti implica viata personala

 Nu ridica probleme personale. Nu-i spune sefului tau ca nu iti poti permite chiria sau ca ai nevoie de o majorare pentru a acoperi alte cheltuieli personale. Respect-ti realizarile si valoarea pe care o adaugi companiei.

Ai rabdare

Este posibil ca managerul sa aiba nevoie de cateva zile pentru a se gandi si pentru a da un raspuns deci nu te descuraja daca nu zice da chiar in aceeasi zi.

Mai multe detalii SkyBar

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil