Posesorii unui hoverboard care abia şi-au achiziţionat un astfel de dispozitiv pentru ei înşişi sau pentru cei mai tineri membrii ai familiei trebuie să înveţe să îl folosească far a se face de râs prin căzături repetate, în plină stradă, de faţă cu alte persoane. Hoverboardul va oferi nu numai clipe de satisfacţie, ci şi clipe în care adrenalina este la maximum sau clipe neplăcute care se încheie cu răni, căzături şi momente memorabile din punct de vedere negativ.
Cum să te descurci din prima pe un hoverboard? Ce trebuie să ştii?
Pentru că utilizatorii să se descurce în mod decent pe hoverboard chiar din primele clipe în care se urcă pe dispozitiv, este necesar să respecte următoarele indicaţii:
· să se asigure că este complet încărcat hoverboard-ul;
· să verifice LED-ul pentru baterie;
· să fie atenţi că nicio altă lumină de avertizare să nu fie aprinsă;
· să aşeze hoverboard-ul pe o suprafaţă netedă fără obstacole în apropiere;
· să se asigure că au noţiuni de echilibru pentru a nu cădea;
· să se urce pe hoverboard şi să plece de pe loc cu grijă, punând prima dată un singur picior şi apoi pe cel de-al doilea într-o mişcare rapidă, fără a se dezechilibra;
· să nu facă mişcări bruşte pentru a evita riscul căderii;
· o dată urcaţi pe hoverboard, să nu facă mişcări bruşte pentru a nu cădea;
· să se ţină de o persoană sau de un perete primele zile de utilizare a dispozitivului;
· să exerseze balansul repetat de câteva ori lăsându-se pe faţă şi pe spate pentru a-şi ţine echilibrul;
· să ţină picioarele drepte pentru un echilibru perfect, fără a se balansa pe călcâie sau pe vârfuri;
· să îşi ţină picioarele mai spre roţi şi nu spre centru.
Deplasarea în siguranţă pe hoverboard
Oricât ar fi de nou, inedit şi sigur hoverboard-ul, acesta nu este capabil să citească gândurile utilizatorilor, de aceea folosirea acestui dispozitiv se reduce la legile fizicii. Este necesar un singur impuls dat de partea inferioară a picioarelor şi de degete, care creează senzaţia că hoverboard-ul citeşte gândurile utilizatorilor. În realitate, aceştia se înclină uşor în direcţia de deplasare.
Cea mai frecventă greşeală pe care o fac cei ce se urcă prima dată pe un hoverboard este să îşi mişte corpul prea mult, ceea ce presupune un efort suplimentar pentru recăpătarea stabilităţii. De aceea, utilizatorii trebuie să înveţe punerea în mişcare pe hoverboard care este foarte simplă, să se încline pe ambele secţiuni în faţă pe care ţin picioarele şi înapoi pentru a merge cu spatele său pentru a opri.
Virajele pe hoverboard nu sunt deloc dificile, ci sunt similare cu mersul pe hoverboard. Se va aplica o presiune uşoară pe partea dreaptă dacă se doreşte virajul pe partea dreaptă şi o presiune uşoară pe stânga dacă se doreşte virajul pe partea stângă. Virajele bruşte nu sunt recomandate până ce utilizatorii nu capăt experienţă.
Pentru a se roti pe hoverboard în cerc, este necesară împingerea degetelor de la picioare şi a călcâielor în sens opus unul faţă de altul, iar pentru a coborî în siguranţă de pe hoverboard, este necesar să pună un picior pe pământ utilizatorul şi să coboare celălalt picior de pe hoverboard.