TopGear.ro Actualitate Cele mai cunoscute și fiabile 5 mașini japoneze

Cele mai cunoscute și fiabile 5 mașini japoneze

de TopGear
Cele mai cunoscute și fiabile 5 mașini japoneze

În ultimii ani mașinile japoneze au început să câștige tot mai mult teren în rândul cumpărătorilor. Fie că sunt atrași de designul modern sau de preț, cei mai mulți șoferi au o strângere de inimă când vine vorba despre fiabilitatea acestor mașini, fiind speriați că vor fi nevoiți să treacă mult mai des pe la un service auto decât dacă ar opta pentru o mașină germană, de exemplu.

Nu este întotdeauna așa. În ultimul timp, o parte dintre mașinile japoneze au devenit tot mai rezistente. În acest sens, vă prezentăm un top al celor mai fiabile și performante mașini japoneze.

1.Toyota Corolla 

Cele mai cunoscute și fiabile 5 mașini japoneze  - Toyota Corolla

În segmentul automobilelor compacte, Toyota Corolla 2020 se situează printre cele mai bune autoturisme din topul nostru. În ciuda unui design care nu este deloc unul ieșit din comun, Corolla este încă un vehicul compact foarte bun. 

Această mașină nu doar că este extrem de fiabilă, dar a obținut un punctaj excelent în ceea ce privește raportul calitate preț în segmentul autoturismelor compacte din 2020. Prețul unei Toyota Corolla poate porni undeva de la 19.000 euro.  

Consumul mic de combustibil și o mulțime de caracteristici de siguranță sunt, de asemenea, câteva dintre punctele forte ale modelului Corolla.

Pe segmentul auto respectiv, Corolla are și câteva minusuri. Modelul hatchback are un scaun din spate prea înghesuit, transmisia funcționează inconsecvent, iar motorul de bază are performanțe lente. 

Corolla vine echipată pe modelul standard cu un motor cu patru cilindri de 1,8 litri care produce 139 de cai putere. În majoritatea condițiilor de conducere, acest motor este unul slab. 

2.Toyota Corolla Hybrid

Cele mai cunoscute și fiabile 5 mașini japoneze - Toyota Corolla Hybrid

Corolla Hybrid 2020 se situează printre cele mai bune mașini asiatice hibride și electrice. Așa cum ne-am aștepta pentru un hibrid compact, Corolla Hybrid are o clasă excelentă de economie de combustibil de 53 mpg în oraș și 52 mpg pe autostradă. Chiar și în comparație cu hibrizii rivali, această mașină este evaluată  peste medie. 

Corolla Hybrid are, de asemenea, un rating fantastic de fiabilitate.

Cu un preț de pornire de aproximativ 22.000 euro, modelul Corolla Hybrid reprezintă o opțiune excelentă, câștigând titlul de cea mai bună mașină hibrid și cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar. 

În ciuda faptului că are un preț de pornire relativ scăzut, Corolla Hybrid vine cu o listă lungă de caracteristici de siguranță standard. Asistența la menținerea benzii de circulație, avertizarea de coliziune, avertizarea de ieșire a benzii de circulație și recunoașterea semnelor de circulație sunt doar câteva caracteristici standard de siguranță pe Corolla Hybrid.

3. Mazda 6

Cele mai cunoscute și fiabile 5 mașini japoneze - Mazda 6

În clasa de mașini de dimensiuni medii incredibil de competitive, Mazda6 din 2020 se situează aproape de vârf. Sedanul are o manevrabilitate dinamică, un motor turbo alimentat opțional care oferă performanțe premium pe care le putem regăsi într-un vehicul de lux. 

Siguranța este un alt avantaj pentru Mazda6, deoarece berlina are un scor aproape perfect de 9,9 din 10 când vine vorba de siguranță.

Cu motorul turbo disponibil, Mazda6 este evaluată la 227 sau 250 de cai putere și oferă sedanului o performanță deosebită. Direcția receptivă, manevrabilitatea agilă și frânele puternice completează Mazda6, făcând-o una dintre cele mai plăcute vehicule de condus din clasă.

4. Honda Accord

Cele mai cunoscute și fiabile 5 mașini japoneze - Honda Accord

Honda Accord 2020 a fost un model nelipsit din topul autovehiculelor din clasa mijlocie de zeci de ani. 

Accord are o mulțime de puncte forte care îl fac o opțiune completă. În SUA, mai multe publicații auto au acordat acestui model din 2020 titlul de cea mai bună mașină de clasă mijlocie din punct de vedere al raportului calitate-preț și cea mai bună mașină de familie, de clasă mijlocie.

Pe lângă faptul că este foarte spațioasă, cu un portbagaj mare cu 16,7 metri cubi de spațiu de încărcare și un scor de siguranță aproape perfect, de 9,9 din 10, Accord este, de asemenea, un performer robust. Honda oferă două motoare pentru modelul Accord: un turbocompresor de 1,5 litri cu patru cilindri, care produce 192 de cai putere, și un motor turbocompresor de 2,0 litri cu patru cilindri, evaluat la 252 de cai putere. 

5. Kia Niro

Cele mai cunoscute și fiabile 5 mașini japoneze - Kia Niro

Prima mașină din categoria SUV, Kia Niro este o mașină foarte apreciată în ciuda unui sistem de gestionare electronică de hibridare și o comandă hidraulică de ambreiaj cam capricioase. 

Dar, în afară de aceste probleme nu i se pot reproșa alte probleme. Ba, dimpotrivă. Are șapte ani de garanție, un lucru foarte apreciat de către cumpărători.

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!