TopGear.ro Actualitate Uleiurile de motor Shell: garantia calitatii

Uleiurile de motor Shell: garantia calitatii

de TopGear

Uleiurile de motor Shell: garantia calitatii

Limitarea emisiilor de dioxid de carbon nu este doar o provocare pentru producatorii de autoturisme, ci aduce si noi cerinte privind uleiurile de motor. Dezvoltarea tehnologica extrem de rapida a unitatilor de actionare a insemnat ca cererea pietei din ultimii ani s-a orientat catre uleiuri sintetice de cea mai inalta clasa (cu vascozitate mai mica si calitate constanta). Numai astfel de lubrifianti permit soferilor sa utilizeze toate posibilitatile motoarelor moderne, performante.

Noile provocari pentru uleiuri includ, de asemenea: continutul redus de cenusa sulfatata si compusi de sulf si fosfor, mentinand in acelasi timp toate functiile pe care un ulei de motor trebuie sa le indeplineasca in timpul functionarii.

Impunerea standardelor de emisie ii obliga pe producatorii de petrol sa caute noi solutii atat in ​​cazul unui pachet de aditivi imbogatitori, cat si a uleiurilor de baza moderne (Shell GTL, PurePlus Technology), care au un impact asupra reducerii consumului de combustibil si, astfel, a CO2 in atmosfera . 

Shell introduce familia de uleiuri de motor Shell Helix Ultra 0W, astfel ca, prin intermediul Elgeka Ferfelis, reprezentant oficial Shell Lubricants in Romania, ofera tuturor posibilitatea de a achizitiona un ulei de motor Shell cu amprenta neutra de carbon.

Produsele neutre din punct de vedere al emisiilor contribuie la evitarea sau reducerea emisiilor prin productie eficienta din punct de vedere energetic si prin alegerea unor materiale de ambalare mai durabile si cresterea eficientei operationale. Ele sunt, de asemenea, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon datorita portofoliului global de credite de carbon al Shell pentru conservarea naturii.

Cele mai citite articole

Introducerea uleiurilor de motor neutre din carbon din familia Shell Helix Ultra 0W este un pas important in strategia pe termen lung a Shell pentru a ajuta clientii care cumpara lubrifianti sa isi satisfaca nevoile de durabilitate. De asemenea, este important in legatura cu obiectivul companiei de a reduce amprenta de carbon a produselor sale prin evitarea, reducerea si compensarea emisiilor. Din 2016, Shell si-a redus emisiile de CO2 legate de lubrifianti cu peste 30% si acum mai mult de 50% din energia electrica utilizata in instalatiile sale de amestecare provine din surse regenerabile. Shell reduce, de asemenea, deseurile de ambalaje pe baza de lubrifiant pe scara larga, creste utilizarea materialelor reciclate si exploreaza ambalaje mai durabile si modul in care este distribuit prin lanturile de aprovizionare.

Uleiurile de motor cu emisii neutre din familia Shell Helix Ultra 0W cu marcajul „Carbon neutru” pe ambalaj vor aparea treptat pe piata, deoarece acestea sunt livrate din linia de productie, inlocuind sistematic versiunea disponibila anterior a produsului.

Cel mai puternic avantaj al Shell Helix este tehnologia sa de productie revolutionara. Uleiurile sunt produse din gaze naturale folosind tehnologia brevetata Shell PurePlus, care garanteaza un ulei de baza curat si clar, practic lipsit de orice impuritate gasita in titei. Prin urmare, Shell Helix Ultra 0W-X ajuta la mentinerea unei curatenii optime a motorului si de asemenea, la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si astfel, la reducerea amprentei de carbon.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Cele mai citite articole

Related Articles