TopGear.ro National Top 15 cele mai fiabile mașini din ultimii 10 ani

Top 15 cele mai fiabile mașini din ultimii 10 ani

de TopGear

Top 15 cele mai fiabile mașini din ultimii 10 ani

Top 15 cele mai fiabile mașini din ultimii 10 ani

Unii spun că mașinile nu sunt la fel de fiabile ca pe vremuri. 

Deși este adevărat că vehiculele moderne se bucură de un ciclu de viață mai scurt decât unele mașini produse între anii 1970 – 1990, unele dintre automobilele disponibile în acest moment, noi sau uzate, sunt suficient de fiabile pentru a putea fi conduse cel puțin un deceniu și până la 800.000 de km.

Multe dintre aceste mașini nu au probleme majore și oricum sunt relativ ieftine de reparat. 

Site-uri de experți precum Consumer Reports și J.D. Power au mai multe topuri privind cele mai fiabile mașini, dar am ales să realizăm o listă mai scurtă cu cele mai fiabile 10 mașini din toate timpurile, cu exemple din anii 1990 până în 2010 și chiar 2020.

mașini din ultimii 10 ani Honda Civic

1.Honda Civic

Honda Civic este una dintre cele mai fiabile mașini din toate timpurile. A fost lăudat pentru fiabilitatea sa de când a debutat în 1972 și de atunci a fost o poveste de succes. 

Modelul de generația a cincea este cunoscut în special pentru fiabilitatea sa. Construit din 1991 până în 1995, vine dintr-o eră în care producătorii de automobile au început să adauge mai multă tehnologie în mașinile lor, dar erau încă relativ simple în comparație cu vehiculele moderne.

Vândute în versiuni hatchback, sedan și coupe, Honda Civic generația a cincea sunt încă prezente pe drumuri și multe dintre ele au atins 500.000 de km fără reparații majore. Motoarele Honda cu patru cilindri nu sunt doar fiabile, ci și eficiente, având un consum mic. 

2. Volvo Seria 900

mașini din ultimii 10 ani Volvo Seria 900

Seria 900 a apărut în 1990 ca înlocuitor pentru 700. Chiar dacă are un design destul de pătrat, unele caracteristici de stil au fost simplificate. 

Volvo a introdus, de asemenea, noi motoare cu patru cilindri, inclusiv un turbo, de 2,3 litri și caracteristici inovatoare de siguranță. 

La fel ca majoritatea Volvo cu tracțiune spate, seria 900 este cunoscută pentru că este extrem de fiabilă și pentru că a funcționat ani de zile fără probleme majore.

Deși nu veți vedea la fel de multe modele 940 și 960 în comparație cu Honda Civics de generația a cincea, acestea sunt încă un spectacol popular în multe țări europene, în special în Scandinavia și Europa Centrală. Seria 900 a trăit până în 1998, când a fost înlocuită cu S80.

3.Mercedes-Benz W124

mașini din ultimii 10 ani Mercedes-Benz W124

Modelele moderne Mercedes-Benz pot fi luxoase și pline de tehnologie, dar nu sunt cele mai fiabile. 

Multe studii de fiabilitate le plasează în spatele mașinilor mai puțin costisitoare, dar, de obicei, pierd și în fața Lexus din departamentul premium. Dar lucrurile nu au fost întotdeauna așa.

Mercedes-Benz obișnuia să producă mașini rezistente pe care le puteai conduce cel puțin 800.000 de km, doar cu probleme mecanice minore. 

W124 care a urmat în 1985 și a rămas în producție până în 1995 a fost foarte similar în ceea ce privește fiabilitatea.

Mașinile echipate cu motorul turbo de 3.0 litri în linie și șase diesel au fost deosebit de populare și aceste motoare s-au dovedit a fi una dintre cele mai rezistente de la Mercedes-Benz. Multe dintre aceste mercedes-uri sunt încă în jur și sunt încă fiabile, chiar dacă au înregistrat deja 800.000 de km.

4.Honda Accord

mașini din ultimii 10 ani Honda Accord

La fel ca și Civic, Accord este o Honda extrem de fiabilă, iar modelul de generația a șaptea, produs din 2002 până în 2007 a obținut un scor ridicat în majoritatea testelor de fiabilitate în zilele sale.

Honda Acord a fost inclusă de Kiplinger pe lista de „Mașini care refuză să moară”, menționând  faptul că Honda „își pune motoarele și ingineria pe primul loc”, ceea ce reprezintă o parte importantă a fiabilității solide a mașinii.

Cele mai citite articole

Când vine vorba de cele mai bune mașini second hand de pe piață, nu puteți greși cu un Accord construit în anii 2000.

5.Toyota Corolla

mașini din ultimii 10 ani Toyota Corolla

Toyota Corolla este una dintre cele mai bine vândute modele de mașini din lume. Și asta nu doar pentru că Toyota este un brand global și Corolla este o mașină accesibilă. De asemenea, a câștigat o reputație de fiabilitate și bună calitate, începând cu anii 1990. În anii 2000, Corolla a atins apogeul, atingând toate testele de fiabilitate.

Atât Consumer Reports, cât și J.D. Power au vorbit despre fiabilitatea Corolla. Motorul de 1,8 litri oferit de Toyota în Corolla începând cu 1999 a rezistat timp de două decenii. „Corolele” construite în anii 2000 sunt de departe unele dintre cele mai fiabile mașini mici.

6. Mitsubishi Lancer

mașini din ultimii 10 ani Mitsubishi Lancer

Spre deosebire de Corolla, Lancer a profitat de succesul lui Mitsubishi în Campionatul Mondial de Raliuri pentru a spori vânzările, dar Lancerul standard a fost o mașină destul de simplă. Apărută în 2000, generația a șasea Lancer a fost construită în America de Nord cu un motor de 2,0 litri și a devenit o alegere populară pe piața sedanelor la prețuri accesibile.

Lancer, de asemenea, s-a dovedit extrem de fiabil, cu evaluări bune de la publicațiile mari.

7.Toyota 4Runner

mașini din ultimii 10 ani Toyota 4Runner

Actualul Toyota 4Runner a fost lansat în 2010, deci este cea mai veche mașină din acest deceniu. 

Faptul că este prezent pe lista celor mai bune „mașini fiabile” este o dovadă că lipsa unei tehnologii prea mari și a funcțiilor de asistență la conducere păstrează un vehicul de încredere.

4Runner a fost clasat pe locul fruntaș pentru durabilitate de Consumer Reports timp de 13 ani consecutivi, ceea ce îl face unul dintre cele mai fiabile vehicule vândute din 2010 până în 2019.

8. Toyota Camry

mașini din ultimii 10 ani Toyota Camry

Toyota Camry concurează pe aceeași piață ca și Honda Accord și a fost puțin mai popular în ceea ce privește vânzările. 

De fapt, Camry a fost cel mai bine vândut sedan din America aproape în fiecare an din 1997. 

Acest lucru nu se datorează faptului că este doar un sedan de dimensiuni medii la prețuri accesibile, cu spațiu generos pentru pasageri și bagaje și interior de calitate decentă. Camry este, de asemenea, recunoscut ca fiind una dintre cele mai fiabile mașini de acolo.

Sedanul japonez a fost în fruntea clasamentului de fiabilitate al Consumer Reports pentru fiecare an începând cu 2002 și a câștigat premiul de fiabilitate de la J.D. Power timp de trei ani în ultimul deceniu.

9. Volkswagen Golf

mașini din ultimii 10 ani Volkswagen Golf

Volkswagen Golf este, fără doar și poate, unul dintre cele mai căutate modele atunci când vine vorba despre mașinile la mâna a doua.

Ajuns deja la cea de-a 8-a generație, Golf a dovedit de-a lungul anilor că este o mașină pe care te poți baza, o mașină care nu se strică deloc prea ușor și care rezistă în timp. 

Așadar, nu este de mirare că pe străzile din Romania vedem extrem de des modele Golf VI, Golf VII și chiar Golf V.

10. Audi A4

mașini din ultimii 10 ani Audi A4

Audi A4 este următorul model pe care vrem să vi-l supunem atenției, aceasta fiind alegerea celor care își doresc o mașină premium. Audi A4 este o mașină care arată bine din punct de vedere estetic, o mașină care oferă performanțe bune și care a dovedit de-a lungul timpului ca este fiabilă. 

Așadar, vorbim despre toate caracteristicile necesare care îi atrag pe cei care își doresc o mașină la mâna a doua.

Tu ce masina consideri a fi cea mai fiabilă?

Cele mai citite articole

Related Articles