TopGear.ro International Top 10 Filme cu Mașini de Curse pe care trebuie să le vezi în 2020

Top 10 Filme cu Mașini de Curse pe care trebuie să le vezi în 2020

de TopGear

Ești pasionat de mașini puternice și ți-ai propus să îți petreci weekendul urmărind un film cu mașini de curse. Hollywood-ul a lansat de-a lungul anilor câteva filme de top cu mașini de curse, iar acestea sunt preferatele noastre.

10. Ford vs Ferrari

 Filmul cu masini de curse Ford vs Ferrari

Povestea epică a dominației Ford la Le Mans a ajuns pe marele ecran în 2019, cu Christian Bale și Matt Damon în rolurile principale. 

Este o prezentare bine scrisă despre modul în care compania americană a ajuns să domine cea mai tare și mai mare cursă din lume în fața celor de la Ferrari.

9. Poate cel Mai Iubit film cu masini „The Fast and The Furious”

Filmul cu masini de curse„The Fast and The Furious”

Prima parte din Fast and Furious a marcat începutul unei ere pentru mulți entuziaști ai filmelor cu mașini, deschizând o nouă modă în cinematografie, destinată culturii mașinilor tunate. 

Franciza care în 2020 a ajuns la partea a IX-a rămâne unul dintre cele mai iconice filme auto din istorie.

8. Filmul cu masini de curse „Senna”

Filmul cu masini de curse „Senna”

Senna este un documentar despre viața lui Ayrton Senna, probabil cel mai mare pilot de curse din toate timpurile. Este un roller-coaster al emoțiilor și un must-watch pentru superfanii curselor de Formula 1.

7. Days of Thunder

Filmul cu masini de curse Days of Thunder

Dacă NASCAR este mai pe gustul tău decât Formula 1, acesta este filmul potrivit pentru tine. Days of Thunder, cu Tom Cruise în rol principal, urmărește incursiunea unui pilot în lumea sălbatică a mașinilor în cursele NASCAR. 

Este un film distractiv pentru oricine iubește curse.

6. Pelicula cu masini de curse „Bullitt” 

Filmul cu masini de curse Bullitt

Filmul iconic “Bullitt” din 1968 a prezentat ceea ce majoritatea experților consideră a fi prima scenă modernă de urmărire cu mașini, una care a fost executată cu atâta inovație și finețe, încât a devenit standardul pentru tot ce a urmat.

Cele mai citite articole

Mai lungă, mai rapidă și mai plină de acțiuni decât orice altă scenă de până atunci din filme, scena de urmărire cu o durată de 10 minute, cu Steve McQueen în rolul locotenentului Frank Bullitt care urmărea un Dodge Charger negru în timp ce se afla la volanul unui Ford Mustang GT din 1968, a fost prima în care s-au folosit camerele într-un mod în care publicului i se crea senzaţia că se află chiar în interiorul maşinilor, alături de actori.

5. Filmul cu Masini de Curse „1”

Filmul cu masini de curse "1"

1 este un documentar care spune povestea șoferilor de Formula 1 și experiențele lor, trecând prin pericolele și bucuriile acestui sport. Include interviuri cu tot felul de nume celebre și, dacă ești un fan al cursei, nu trebuie să-l ratezi.

4. Drive 

Filmul cu masini de curse Drive

În Drive, personajul jucat de Ryan Gosling este cunoscut doar ca Șoferul. Acesta este cascador și mecanic auto, în timpul zilei, și pilot pentru tâlharii care vor să scape din încurcături, pe timp de noapte. Atunci când șeful său încearcă să lanseze o cursă ilegală, personajul ajunge nume de afiș pentru echipa sa. Lucrurile se complică și mai mult când în scenă apare soțul pușcăriaș al iubitei sale.

3. Gone in 60 seconds 

Filmul cu masini de curse "Gone in 60 seconds"

După ce a renunțat la infracțiuni cu ani în urmă, Randall trebuie să revină la vechea meserie dacă vrea să își salveze fratele. El trebuie să fure 50 de mașini într-o singură noapte. Lucrurile se complică atunci când o cursă improvizată la care participă cu una dintre mașinile furate atrage atenția poliției. 

2. Filmul cu Masini „The Italian Job” 

Filmul cu masini de curse "The Italian Job"

The Italian Job este o versiune modernă a filmului cu același titlu din 1969. O echipă de tâlhari fură 35 de milioane de dolari în aur, din Veneția. 

Gelos din fire, Steve, un membru al echipei, fură aurul și elimină restul echipei. Crezându-i morți, acesta se întoarce în Los Angeles, însă Charlie și restul supraviețuitorilor revin pe pământ american pentru a se răzbuna. 

Cele două echipe se războiesc în L.A., iar lupta se dă pe străzile înguste, în tunelurile de metrou, mașini blindate și chiar în elicoptere.  

1. Renumitul Film „Transporter 1, 2, 3”

Filmul cu masini de curse „Transporter 1, 2, 3”

Transporter este o altă serie populară de filme cu mașini. Frank este un fost membru al Forțelor Speciale retras la malul Mediteranei, în sudul Franței. Pentru a-și duce existența, el lucrează pe postul de curier special; transportă diverse pachete, inclusiv umane, dintr-un loc în altul, fără a pune întrebări incomode. 

În filmul al doilea, renumele său îl duce la Miami, unde este angajat pe post de șofer al unei familii bogate. În timp, se atașează de puștiul familiei, micul Jack, pe care îl duce și îl aduce de la școală. Când acesta este răpit, Frank pornește într-o cursă nebună pentru a găsi răpitorii și pentru a zădărnici planurile de a pune în circulație un virus mortal. 

A treia parte a trilogiei îl găsește pe Frank în Ucraina, unde este forțat să o transporte pe Valentina, fiica președintelui Agenției de Protecție a Mediului. Atunci când Valentina este răpită, iar tatăl său crede că Frank este de vină, începe o nouă cursă în care personajul vrea să o găsească pe femeie și să scape de sub dominația ucrainenilor. 

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil