TopGear.ro Diverse Tot ce vrei să afli despre pariurile pe Formula 1

Tot ce vrei să afli despre pariurile pe Formula 1

de TopGear

Pariurile pe competițiile de Formula 1 sunt considerate interesante și pasionante, iar din ce în ce mai mulți fani își susțin piloții preferați la fiecare Grand Prix. Cândva, astfel de evenimente sportive erau exclusiviste și nu atrăgeau atenția marelui public, ce prefera pariurile clasice pe sporturi cunoscute ( fotbal, baschet, tenis)Copiază HTML Copiază textul

Și casele de pariuri sportive au depus eforturi pentru a introduce pariurile pe curse de Formula 1 în oferta lor online. Azi, acest gen de competiție este considerat extrem de distractiv și atrăgător. Au trecut zilele în care doar câștigătorul cursei F1 putea fi subiectul pariului. Acum există sute de vedete pe care poți să pariezi și să trăiești emoțiile câștigurilor, pe parcursul curselor, de-a lungul întregului sezon.

Un eveniment de tip Grand Prix se desfășoară de-a lungul unui weekend, de obicei din două în două săptămâni. Campionatul Mondial are de regulă 19 – 21 de etape (dar pot fi mai multe sau mai puține în funcție de sezon).

Vineri și sâmbătă dimineața sunt programate sesiunile de antrenamente, 3 la număr, calificările fiind rezervate pentru sâmbătă (de obicei după-amiaza), iar cursa propriu-zisă are loc duminică. După ce au loc calificările, se vor actualiza cotele propuse de casele de pariuri pentru câștigătorul acelei curse. Totuși nimic nu garantează că dacă un pilot pleacă din pole position, cursa este ca şi câștigată de către acesta.

Nu pare un concurs dificil, dar este doar o aparență. Mașinile se întrec parcurgând un anumit număr de tururi pe circuit, iar cel care izbutește să parcurgă în cel mai scurt timp distanța totală a cursei este învingător. În realitate, avem de-a face cu un sport extrem de complex, cu numeroși factori care influențează evoluția finală a cursei.

Calitatea vehiculelor, a pneurilor alese, strategia mecanicilor la schimbarea cauciucurilor sau realimentare, toate pot influența soarta unei curse.

Ce înseamnă practic Formula 1?

Formula 1 este adesea considerată un vârf al sporturilor cu motor, unde cele mai scumpe și exclusiviste creații automobilistice din lume sunt conduse de piloți de excepție, pentru a crea un spectacol de viteză și performanță. Mașinile zgomotoase și joase sunt conduse pe unele dintre cele mai exclusiviste și fastuoase rute create special pentru aceste curse.  În Formula 1 există de regulă cam 10 echipe care concurează, cu două mașini fiecare. Prin urmare, ar trebui să existe aproximativ 20 de mașini la începutul unei curse cunoscute sub numele de Grand Prix.

Tipuri de pariere în F1:

Cele mai citite articole

Despre pariurile pe F1, se pot spune multe. Trebuie să știi că există în esență trei tipuri diferite de pariuri care sunt cele mai comune și cele mai populare în ofertele caselor de pariuri. Acestea sunt :pariuri simple, pariuri pe termen lung și pariuri live, în timpul competițiilor.

Pariuri directe pe cursele de F1:

Poți miza pe câștigătorul unui anumit Grand Prix, atunci când pariezi direct. Piloții de Formula 1 participanți au cote diferite propuse de casele de pariuri. Din oferta lor, poți alege unul dintre cei care crezi că va câștiga această cursă. Este, fără îndoială, cel mai ușor și cel mai simplu tip de pariu cu care să începi, dacă nu ai experiență în pariurile F1.

Pariuri pe termen lung:

Un alt mod de a paria este de a sprijini eventualele victorii ale campionului sau echipei atunci când pariezi pe F1. Acestea sunt pariuri pe termen lung, în care pariezi pe un pilot anume sau pe o echipă, cu cel mai mare succes. Diferența este că pariezi pe care echipă sau pilot are cele mai multe puncte pe parcursul unui sezon de F1, în rest este la fel ca genul de pariere directă.

Pariuri live pe Formula 1:

Ești genul de persoană căreia îi place să parieze live și să plaseze un pariu în mijlocul evenimentelor ? Dacă da, multe case de pariuri au oferte de cote pentru Formula 1 live.

Pariurile live oferă șanse bune atunci când intuiția, gândirea rapidă și luarea pe loc a deciziilor dau roade. Trebuie să știi că vei lua decizii noi, în situații complexe, dacă pariezi live pe Formula 1. Așa că trebuie să fii mereu informat, pentru a avea succes la pariurile live pe Formula 1.

Una dintre cele mai bune modalități de a paria live la F1 este să mizezi atunci când piloții se opresc. Mașinile se opresc la boxe cel puțin o dată în timpul unei curse să-și schimbe anvelopele, iar momentul este potrivit pentru estimarea viitoare a cursei și intuirea rezultatului final.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil